Komesarijat: Od početka godine kroz Srbiju prošlo 4.536 izbeglica i migranata 1Foto: Ministarstvo odbrane/ Arhiva

U ovom trenutku u prihvatnim i azilnim centrima u Srbiji smešteno je 1.059 osoba, a od početka godine kroz Srbiju je prošlo 4.536 migranata, izjavila je danas komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević.

Kako je saopšteno iz Komesarijata za izbeglice i migracije, Stanisavljević je prilikom sastanka sa ambasadorkom Belgije Kati Bugenhot, rekla da je taj broj, u odnosu na isti period prošle godine, kada je evidentirano 7.957 migranata, manji za skoro 43 odsto.

Stanisavljević je tom prilikom istakla da će Кomesarijat, u saradnji sa svim državnim organima i ubuduće preduzimati sve neophodne mere u cilju obezbeđivanja adekvatne podrške i humanog pristupa ka migrantima na teritoriji Srbije.

Bugenhout je poručila da će se nastaviti saradnja u borbi protiv iregularnih migracija, te da je Srbija važan partner u toj oblasti.

Sastanku je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, kao i ambasadori Nemačke Anke Кonrad, Italije Luka Gori, Кipra Andreas Fotiju, Bugarske Petko Dojkov, Slovačke Mihal Pavuk i Austrije Кristijan Ebner, kao i zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Beogradu Plamena Halačeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari