Komesarijat: Snimak autentičan, otkaz radniku koji je udario maloletnog migranta 1Foto: Pixabay/PublicDomainPictures

Komesarijat za izbeglice i migracije potvrdio je večeras da je snimak na kome se vidi kako pripadnik obezbeđenja viče, psuje i udara mladog migranta autentičan, ali i da su preduzete sve neophodne mere i da je posle incidenta taj zaposleni dobio otkaz.

Snimak je objavila Transbalkanska solidarnost, uz napomenu da se incident desio u centru Bogovađe ove godine, preneo je portal Nova.rs.

Komesarijat za izbeglice i migracije naveo je da se incident dogodio u noći između 10. i 11. maja, ali da ih pripadnici obezbeđenja koje je angažovao Crveni krst Beograda, nisu obavestili o tome.

„Dan kasnije, po saznanju da postoji sumnja da se desio takav slučaj, zaposleni Кomesarijata su pokrenuli mehanizam zaštite, uključen je Centar za socijalni rad i pozvan staratelj maloletnih lica smeštenih u Centru za azil Bogovađa“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je radnik obezbeđenja dobio otkaz, a da je u svoju odbranu rekao da je prethodno napadnut.

Tri dana kasnije u Centru za azil Bogovađa nadležnom službeniku zaštitnika građana i sudskom veštaku omogućen je potpun i nesmetan pristup i razgovor sa oštećenima, dodaje se u saopštenju.

„Кomesarijat još jednom osuđuje ovakvo ponašanje i naglašava da će nastaviti da preduziuma mere prevencije za očuvanje dobrobiti korisnika, u saradnji sa domaćim institucijama i međunarodnim organizacijama“, naveli su u toj instituciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari