Kompanija Dejana Stankovića neće graditi novu zgradu "Ribnikara" na Slaviji 1Foto: V. A.

Ne postoji opasnost da Osnovna škola „Vladislav Ribnikar“ bude preseljena na Slaviju, jer izgradnja škole u okviru budućeg stambeno-komercijalnog objekta King’s circle residences, nije ni planirana.

Iz kompanije Maison Royal d.o.o. za Danas demantuju nezvanične informacije koje su nam preneli pojedini roditelj učenika iz „Ribnikara“ da je navodno jedan od vlasnika pomenute kompanije fudbaler Dejan Stanković ponudio da u okviru budućeg kompleksa na Slaviji bude izgrađena škola u koju bi mogla da se preseli vračarska osmoletka.

„Informacija da će u okviru budućeg projekta na Slaviji biti izgrađena i škola nije tačna, jer to uostalom zbog raznih propisa i dozvola nije ni moguće. Ono što je tačno, to je informacija da smo u komunikaciji sa roditeljima dece iz škole „Vladislav Ribnikar“ i da smo spremni da pomognemo rekonstrukciju i/ili adaptaciju postojeće škole, u meri u kojoj oni to budu želeli. Kao i svi u našoj zemlji, duboko smo pogođeni tragedijom koja se dogodila i smatrali smo da je potrebno da pomognemo u skladu sa željama roditelja i škole“, kažu za Danas iz kompanije Maison Royal.

Ministarstvo za javna ulaganja saopštilo je juče da se renoviranje enterijera dela OŠ „Vladislav Ribnikar” privode kraju.

„Radovi na renoviranju enterijera dela OŠ „Vladislav Ribnikar”, s ulazom iz Ulice Svetozara Markovića ugovoreni tokom jula meseca ove godine, privode se kraju i biće završeni, kao što je bilo i najavljeno, do početka školske godine“, naveli su iz Ministarstva.

Radovi su obuhvatali adaptaciju i sanaciju enterijera dela kompleksa škole kako bi učenici od 1. septembra pohađali nastavu u čistom i uređenom prostoru.

„Pored ovih radova, na zahtev Saveta roditelja učenika i same škole, naknadno su ugovoreni i radovi na obnovi dela spoljnog omotača istog objekta, kao i radovi na obnovi krovnog pokrivača i enterijera dve sale za nastavu fizičkog vaspitanja. Za ove radove je naknadno sprovedena i nova javna nabavka. Naknadno ugovoreni radovi na obnovi dela spoljnog omotača dela škole s ulazom iz Ulice Svetozara Markovića biće završeni u prvim danima septembra, dok će radovi na obnovi krovnog pokrivača i enterijera dve sale za nastavu fizičkog vaspitanja biti završeni do 1. oktobra, kada i počinje sezona odvijanja nastave fizičkog vaspitanja u zatvorenom“, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da će se nastava u školi od 1. septembra, kako je dogovoreno, odvijati u potpunosti u delu objekta škole u koji se ulazi iz Ulice Svetozara Markovića.

„Ovo je privremeno rešenje do konačne odluke o konceptu i izgledu memorijala. Upravo koncept i izgled tog prostora je predmet razgovora koji su u toku i u tom procesu je ključna reč porodica ubijenih“, ističe se u saopštenju.

Prema saznanjima Danasa upravo su izgled i veličina budućeg memorijalnog centra tačka oko koje su se ponovo podelili roditelji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari