Kompanija iz Novog Pazara za porez duguje 1,3 miliona evra 1Novi Pazar centar grada

Kompanija “Kos-Oil Standard” iz Novog Pazara nalazi se na 40. mestu najvećih poreskih dužnika u Srbiji sa obavezama prema državi od 156,5 miliona dinara, odnosno, oko 1,3 miliona evra, pokazuju podaci Poreske uprave.

Ova kompanija, koja je nekoliko puta menjala vlasnika, osnovana je 2015. godine sa 1.000 dinara i registrovana je da obavlja trgovinu na veliko čvrstim i tečnim gorivima.

Na listi od 311. najvećih poreskih dužnika u Srbiji nalazi se još jedna firma iz ovo grada, “Alema trans” sa dugom od 107 miliona dinara što je svrstava na 61. mesto.

Oni se bave trgovinom stoke na veliko.

Najveći poreski dužnik u Srbiji je “Magma Prom” iz Šapca od koje država potražuje više od 1,1 milijardu dinara.

Na posebnom spisku preduzetnika, poreskih dužnika je oko 50 privrednika iz Novog Pazara, a sa visinom duga od 94,7 miliona dinara se izdvaja mesarska radnja “Bero”.

Dug veći od 20 miliona ima i samostalne trgovinske radnje “C Max” (55,8 miliona dinara) i “Šiljo kožar” (45,7 miliona dinara), te “Monako” sa 28,5 miliona dinara.

Ostali preduzetnici iz ovog grada, većinom taksisti, državi na ime poreza duguju od pet do devet miliona dinara.

Najveći poreski dužnik među preduzetnicima je radnja za preradu i prodaju mesa “Biftek” iz Niša sa dugom od preko 400 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari