Kompanija Milenijum Tim: Tužbe protiv medija samo za dokazivanje nevinosti 1Foto: Printscreen/Ne davimo Beograd/FB

Kompanija Millennium Team saopštila je danas da su tužbe protiv medija samo radi dokazivanja nevinosti, a da je odštetni zahtev simboličan. Kompanija, kako dodaju, nema ni motiv, ni nameru da tužbama pravi pritisak na medije, ili da ugrožava njihov rad.

Jedini motiv, kako tvrde, da pokrenu postupke za naknadu štete je činjenica da je objavljivanjem neistinitih informacija grubo povređen ugled kompanije i naneta finansijska šteta njenim poslovnim interesima.

„Kao kompanija koja je potpuno uverena u zakonitost svog poslovanja, zadržavamo pravo da i dalje putem nadležnih državnih organa zatražimo zaštitu svojih interesa, ukoliko oni budu ugroženi kroz sistematsko i organizovano iznošenje neistina na račun kompanije i njenih vlasnika. Razumevajući finansijske uslove u kojima mediji rade, a posebno poštujući ulogu koju imaju kao kontrolori društva, pa i poslovnih procesa, odlučili smo da tužbe protiv medija (koje su do sada bile za iznos od 100.000 EUR) imaju simboličan odštetni zahtev u vrednosti 100 evra. Kao kompaniji bitno nam je da se utvrdi istina, ni u jednom trenutku nismo imali na umu takozvane SLAPP tužbe, što verujemo da je ovom odlukom i potvrđeno“, navodi se u saopštenju.

Ističu da će dosuđene sume i do sada i ubuduće biti usmerene u humanitarne svrhe.

„Iskreno se nadamo da ni ovakvi simbolični procesi neće biti potrebni i da će mediji pokazati spremnost da pokažu dužnu novinarsku pažnju, koju im zakon propisuje, i da se za sve informacije o poslovanju kompanije obrate samoj kompaniji. Millennium Team je, kao i do sada, potpuno otvoren da sve relevantne podatke o poslovanju podeli sa medijima, a preko njih i sa najširom javnošću“, navodi ova kompanija u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari