Kompromis o Kosovu je veleizdaja

Mitropolit Amfilohije i vladika Atanasije odgovaraju na napad vlasti na SPC

Ostavite komentar


  1. Naravno SPC vrvi od Udbasa a najveci medju njima je Amfilohije. Ko to moze da kaze da je evro-americka civilizacija gora od ideologije koja je za vreme rata pobila vise od 500 srpskih popova, a to je njegov svestenik Dzomic istrazio. Mnogo knjiga tvrdi da je komunizam od 1945 do 1945 ubio 500 i zatvorio jos 500 popova. Strasno. Dokle god SPC ne postavi jasnu distancu prema komunizmu slaba vajda od srpskog naroda.

  2. Pogresna fotografija. Naslov je dat iz izjave vladike Atanasije Jeftica, pa je sasvim normalno da se i citav tekst ilustruje njegovom fotografijom. Inace ovo je dosada najbolja ocena tzv. UNUTRASNJEG DIJALOGA i tzv PREGOVORA SA PRISINOM. U dve reci spojene jednim veznikom receno je sve- da je kompromis koji nam se izokola nudi u stvari VELEIZDAJA.

  3. Црква треба бити одвојена од државе и политике. Ако се бави политиком, онда би требало захтевом за отварањем архиве. Страдала је у комунизму па је чудно да нема захтева за правдом и истином.

  4. Neverovatno da bilo koji crkveni velikodostojnik za bilo kog čoveka kaže da je ludak. A o upotrebi pojma izdajnik da i ne govorim. Tu nema ni delića Hrista. Ispade da je Vuk zainteresovaniji za sudbinu crkve i naroda nego episkopi.

  5. Dva sledbenika ljoticevaca – Nikolaja Velimirovica i Justina Popovica. Veleizdaja je sto Amfilohije propagira interese Rusije! Veliku seobu Srba sa Kosova 1690. je pokrenuo patrijarh, i to je veleizdaja. A SPC je podrzala Milosevica 1999. u pokusaju da protera sve Kosovske Albance van pokrajine, i to je propalo, skuvali ste ribe, gotovo je!

  6. Када буду отворени проклети тајни досијеи, биће белодано, да је Коштуничин шурак- Амфилохије Радовић, Удбин владика!

  7. Slikom pracoveka i idejama Srednjeg veka vodim vas u Novo doba. Ljudi koji veruju u carstvo nebesko, pastire i ovce, audije i bmw-e, svete zemlje i slicne trice i kucine, bi da, coveku koji radi kod privatnika za 200 evra i skoluje dvoje dece, s nadom da ce kada odu iz ove zemlje negde pristojno ziveti, objasne da je smisao zivota zrtvovanje a ne zivot ispunjen mirom, radom i srecom. Licemeri koji jedno misle, drugo govore i trece rade.

  8. Ako neko ne nosi ništa na glavi, da li po tvom rezonovanju to treba da znači da nema ni u glavi? Vređaš Čoveka kome nisi dostojan ime da pomeneš.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.