Komunalne službe u Pirotu spremne za predstojeću zimu 1Foto: Gradski štab za vanredne situacije Pirot (arhiva)

Na sastanku Štaba za vanredne situacije grada Pirota kojim je predsedavao komandant Štaba, gradonačelnik Vladan Vasić usvojeni su izveštaji o spremnosti komunalnih službi za predstojeću zimu, saopšteno je iz Štaba.

U saopštenju se navodi da Javno preduzeće „Кomunalac“ raspolaže svim potrebnim sredstvima i mašinama za zimsko održavanje ulica i puteva, naročito u brdsko-planinskim područjima.

„Gradska toplana i Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ mogu redovno da izvršavaju svoje obaveze tokom zime“, kaže se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje Dom zdravlja Pirot raspolaže dovoljnim kapacitetima da može da pruži zdravstvenu zaštitu stanovništvu.

„Crveni krst raspolaže podacima o stanovništvu koje može da bude ugroženo tokom zime i spremno je da dostavi hranu i hemijska sredstva za njihove potrebe“, kaže se u saopštenju.

„Na sednici Štaba usvojen je Plan rada za 2022. godinu, kao i odluk o subjektima od posebnog značaja, iz konstataciju da Gorska služba spasavanja bude oformljena i za teritoriju Pirotskog upravnog okruga. Takođe, doneta je Odluka o formiranju Civilne zaštite“, navodi se u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije Pirota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari