Komunisti Subotice optužili vlast da nije održala sednicu povodom Dana oslobođenja tog grada iako je bila u obavezi 1Gradska kuća Subotica, foto: Natalija Jakovljević

“Zašto 7.104 žrtava fašističkog terora u Subotici ne zaslužuju da im se odvoji sat vremena i dostojno i sa pijetetom oda počast”, upitali su gradsku vlast Komunisti Subotice u ime antifašistički nastrojenih građana Subotice.

Navode da, održavanje svečane sednice Skupštine grada, 10. oktobra, povodom Dana oslobođenja Subotice od fašističke okupacije, nalaže i Poslovnik o radu skupštine grada.

“Antifašizam nije političko pitanje nego civilizacijska tekovina Evrope i sveta, a odbornici Skupštine grada izabrani su na tu funkciju i za to plaćeni da se ponašaju ne kako hoće, nego kako to građani Subotice žele i u skladu sa svojim temeljnim aktom”, ističu.

Članovi ovog udruženja zahvalili su i Međuopštinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture u Subotici za podršku njihovoj inicijativi da se izradi nova bista Jovanu Mikiću Spartaku koja je prethodno bila smeštena u dvorištu Osnovne škole “Jovan Mikić” u Subotici.

Obeležavanje Dana oslobođenja Subotice od fašističke okupacije obeležava se 10. oktobra polaganjem venaca na Trgu Žrtava Fašizma.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari