Kon: Još nije bezbedno, treba da očekujemo da i kod nas stigne indijski soj 1Foto: BETAPHOTO/ VLADA SRBIJE SLOBODAN MILJEVIĆ

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da u Srbiji još uvek nije „potpuno bezbedna situacija“ i da očekuje da i u Srbiju stigne indijski soj korona virusa.

Kon, koji je i član Kriznog štaba Vlade Srbije, napomenuo je da mora da se prati kakva je epidemiološka situacija u svetu, iako se u Srbiji situacija stabilizuje.

„Mi se približavamo nekoj uobičajenoj situaciji, međutim, moramo da razmišljamo da smo u pandemiji globalno i da pratimo šta se dešava u svetu da bismo znali kako da se štitimo od virusa“, rekao je on za RTS.

Kada je reč o održavanju proslava, epidemiolog je savetovao da na te događaje ne treba da idu oni koji se nisu vakcinisali.

„Potrebno je da se prisutnost virusa spusti do zanemarljive granice i sve dok ne padne na jednocifren broj ne treba da se opuštamo, jer još uvek nije bezbedno“, rekao je on.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Kon: Još nije bezbedno, treba da očekujemo da i kod nas stigne indijski soj”

  1. Treba naravno……. KAd nam na aerodrom svaki dan iz Dohe na primer stigne po 200 Indijaca…. Svaki dan to gledam…. I niko nista o tome naravno….Otkud toliki Indijci kod nas i ko ih pusta da udju u zemlju … Strasno bre… I sad ovaj nesto tupi

  2. Bas me interesuje kako nevakcinisani mogu da ugroze vakcinisane, besmisleno

  3. Iako sam se vakcinisala i uredno prijavila zA pomoc od 3000 nisAm dobila sve je ovo laz da bi se populacija vakcinisala neko dobija grdne pare za vakcine

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.