Kon: Odgovornost na informatičarima koji su davali netačne podatke

Ostavite komentar


    1. Noćni čuvar ili dnevni portir, pitanje je sad? Oni su apsolutno autonomni u svom radu tj nisu pod kontrolom vladajuće stranke, tako da je moguće da su se malo zaneli pa odokativno distribuirali informacije informatičarima. Oće to u državi „apsolutne slobode“.

    2. Informatičari su davali podatke Batutu, a Batut Kriznom štabu.
      Pitajte Darju Kisić, gospodine Kon.
      Hajde da se kadimo da je „zaradila“ mesto u novoj tzv. Vladi Srbije.
      Čekamo.

  1. Ccc..Šta nam rade ovi iz IT sektora,staršno!!Ja bih pozvao na odgovornost i čistačice,jer tu nisu čista posla!!

  2. Ama krive su sekretarice i medicinske sestre sto nisu ukucavale tacne podatke (ups izvini po necijem naredjenju). hhahahah

  3. Bruka i sramota, Kon i informatika. Ocigledno da je diletant po tom pitanju, inace ne bi izneo ovakvu gluost i da se ovoliko bruka. Ali oficir starog kova, kao i uvek poslusan i spreman je da rodjen sina proda ako treba.

  4. Ovakvu glupost može da izvali samo fikus prvorođenog. Zamislite, informatičari krivi za štimovane podatke. Dobro nije kazao da je računar odgovoran za falsifikovanje podataka. To se u narodu kaže :“Kriva levča što su se kola prevrnula“. Doktore, džaba Vam diploma. Pokazali ste toliku neodgovornost, da to prevazilazi sve granice.

  5. Ajmo sad, informaticari, da vidimo sta znate!

    A to sto je Kon objavio istinite podatke posle toliko vremena, nema veze. Odradio je posao u predizbornoj kampanji. A avovi biraci nece nista zakljuciti iz ove informacije.

    1. Ja sam informaticar 40 godina, ovo sto prica Kon su bajke. Jedno je Informatika a drugosu korisnici informatike. E sad ako je neko rekao da se unosi svaki treci podatak o umrlima za to nisu krivi Informaticari. Vec se zna ko. Invormaticari nisu odgovorni za validnost unetih podataka. g.Kon ne znam da li zasluzujete ovaj prefiks.

      Ma sram Vas bilo, to vam prilici kao odgovor.

  6. Čovek da uštedi stavio brojač na unsigned char. Otkud je znao da će da bude više od 255 mrtvih?

  7. Kakve notorne gluposti i čist bezobrazluk gospodina Kona. Kakvi informatičari, kakvi bakrači, postoje samo dve mogućnosti. Ili ste svesni učesnik u obmanjivanju javnosti, ili ste nesavesno i neodgovorno obavljali posao i služili kao fikus i pokriće onima koji su to radili. Ako su ljudi iz Birna mogli još pre više od tri meseca, tačnije 22. Juna, dan nakon izbora da otkriju to što vi tek sada priznajete i to iz javno dostupnih podatak upravo iz informacionog sistema Vlade Srbije Covid-19, zašto vi to niste mogli? Ako su za njih ti isti informatičari bili dobri kako za vas ne valjaju? Prosto ne mogu da verujem da ste pristajali na to da vam pre sastanak Kriznog štaba neko jednostavno doturi cedulju sa podacima ili pošalje SMS. Ako je to tako onda je reč o kriminalnoj neodgovornosti.

  8. Da su Srbi informaticki pismeni njemu ovaj izgovor sa ‘informaticarima’ nikad ne bi pao na pamet.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.