Kon: Učenici će u školi moći da nose bilo kakve maske, ne moraju biti troslojne

Ostavite komentar


  1. Eeeee moj doktore! Ocito ti je sada Darija sef pa moras da se priklonis njenom misljenju.

    1. Polako ali sigurno postaje najveća opasnost za svu normalnost naše zemlje? Umesto kao saradnik i saveznik svetske mafije da bude izopsten sa bukagijama, on neprestano širi paniku, smucuje i zbunjuje neuku narodnu masu i priprema Srbiju za ropstvo koje nam sledi? Sponzori su jaki ali ako se narod prosvetu i probudi ovog demona i ostalu satansku vratiju treba što pre zaustaviti i stati im na put i zli naum našeg uništenja?

  2. Alo konjino, juce si pricao da moraju da budu troslojne maske. Dosta vise lupetanja, daj ostavku!

    1. Ma jok bre !! Juče je dao izjavu za TV Pinak . A danas zaTV Hepi . Nije to isto . Sutra će dati za RTS . Videćemo šta će RTS saopštiti .

    2. Pa dobro ! Predomislio se covek . Samo polako . Sutra ce izjaviti da nisu potrebne nikakve maske . Ima covek pravo da se predomisli .

  3. Kako je HISTERIJA splasla posle objave da su Rusi pronasli vakcinu.
    I ne vidim da uopste treba vise da se o tome prica u medijima, vec da se ta vakcina odmah rehistruje u Srbiji i kupi od Rusa, pa nek se vakcinise ko hoce, a sigurno hoce mnogo ljudi, jer sta je 1100 dinara s pram normalnog zivota, vracanja potpunom redovnom radu, sedenju u kaficima bez maske i i blize od dva metra, slobodnom putovanju, odlasku na slavu i slicno. Rusi su ponudili svetu vracanje u normalu, pa nece valjda svet yo da odbije samo zato syo su bas Rusi otkrili izlaz iz lavirinta.
    Barem mi Srbi nebi trebali da imamo rezerve prema dostignucu ruske nauke. A, i povoljna je cena brate. Dakle manimo se korona ludila, jer lek je pronadjen za njega.

    1. Prvo, nije dokazano da ta injekcija vredi. Drugo, injekcija sa Kembridža ako se ne varam, je trenutno u fazi ispitivanja na ljudima i daje obećavajuće rezultate, a i već je najtraženija. Rusi nisu imali ni približne testove kao oni. Treće i najbitnije, na injekcijama je počelo da se radi odnedavno, a za uspešno razvijenu injekciju treba bar 18 meseci. Tako da ta tvoja ruska euforija ne da nema osnova, nego je i zasnovana na glupostima – Rusi su najbolji. A to nije argument.

      1. Pa vase misljenje je samo za neverne Tome. A, Ruska sluzba za snabdevanje medikamentima saopstila je pre dva dana da je iz Rusije i celog sveta vec naruceno MILIJARDU DOZA. Logicno bi bilo da i Srbija sto hitnije naruci ove ruske vakcine, jer nisu skupe, a gradjani bi to mogli i sami da plate prilikom vakcinisanja, jer to kosta koliko i maske za nedelju dana.
        Sto se pouzdanosti tice i verovanja da ce vakcina na kojoj rade naucnici s Kembridza biti bolja od ruske su u sferi sta bi bilo kad bi bilo. Cekaj ti da oni prvo proizvedu tu vakcinu pa onda pricaj da je sigurnija, ako je ikad proizvedu, jer im se KORONA SPIN izjalovio kao marketinska podloga za vakcinu. Juce su i Kinezi saopstili da su patentirali vakcinu za kovid. Dakle pored onih ruskih milijardu doza racunaj jos 1,3 milijarde doza koje ce kinezi prodati sami na svom trzistu. I eto kolac farmaceutskih giganata, da ne kazem mafije se do 15.avgusta odjednom smanjio na polovinu.
        Sem brzine, Rusi su postigli i super cenu proivodnje od 10 dolara, sto zapadnu farmaceutsku nauku unapred cini nekonkurentnom u vezi ove vakcine. Mada su 12 zapadnih biotehnoloskih kompanija kojima kordinira Bil Gejtc, a iza kojih uglavnom stoji porodics Rokfeler, profit od vakcine , koju jos nisu pokazali podelili jos krajem aprila i promovisali 12 novih dolarskih milijardera koji su trebali da vladaju na ovom trzistu. Ali kao sto vidimo nije euforija, i Rusi su sad kapitalisticko drustvo, i oni su se poneli najtrzisnije od svih. Svaka sumnja u njihove vakcine je bezveze i ljubomora zapada sto su ih pretekli. Danas je direktor ruskog instituta koji je proizveo vakcinu Sputnjik V rekao da neki zapadni instituti vrbuju njihove eksperte, nudeci im basnoslovne pare da predju kod njih, ali da ti strucnjaci rade u timu vec duze od 10 godina i ne pada im tako nesto na pamet, jer sve sto im se nudi imaju i u Rusiji.
        P.s. Drzave koje imaju tako jake i.mocne vojske, imaju i vrlo razvijene Laboratorije za suzbijanje zaraznih i tropskih bolesti, i nova bioloska oruzja. Zato je i bilo logicno da taj posao u Rusiji bude odradjen u saradnji sa Ruskom vojskom i brzo.
        Nema tu nikakve euforije Rusi su se opametili pa su manuli silu i prionuli na rad, A zapad se jos nije resio starih stereotipa i kaubojskih klisea nastupa na medjunarodnom trzistu. Sto se nas Srba tice bas nas briga ko ce prvi da proizvede vakcinu. Vazno da je sigurna i jeftina. A,s NOVARTISOM smo imali jedno vrlo ruzno iskustvo oko kupovine vakcine za svinjski grip, koje nisu bile ni u adekvatnom pakovanju/20 doza/, ni jeftine i sto je najgore pokazalo se na kraju i nesigurne, zbog cega su gradjani od njih bezali kao od djavola. I od tada je i nastao onaj Antivakcinalni lobi sto je poljuljalo poverenje i u ostale, proverene vakcine.

      2. Misko, ti zaista ne znas nista o „injekcijama“. Svaka tvoja recenica je pogresna… Ako o necemu manje znas nego o „injekcijama“, to su vakcine.

  4. „demantovao informacije koje su preneli neki mediji, da će učenici prilikom polaska u školu morati da nose isključivo troslojne maske“ ?! To ste vi licno izjavili na tv Pink dr Kon ! Sta vi to radite ovom narodu? Kakvo je to verbalno nasilje dr Kon ? Vi izgleda ne mozete bez muljavina i skandala, dr Kon. Ovo je prevrsilo svaku meru i vi ste u obavezi da podnesete ostavku u narednih 24 sata.

  5. Kad mu prenoci izjava on to caskom na nekom dtugom kanalu promeni izjavu.Roditelji sami se pobrinite da zasitite decu po svom.Ja sam svom unuku kupila malu uv led ambilife lampu za dezinfekciju predmeta u skoli.Zgodna je moze da stane u ranac,i stalno im pricam da drzi distancu sa drugarima i redovno pere ruke.

  6. Ovaj svaki dan na drugom kanalu daje drugacije izjave i onda izjavi da ga nismo razumeli.Ja brate od pocetka nosim platnenu masku,koju operem antibakterijskim sapunom Sano nano kao i ruke i lice.Drzim distancu.

  7. Tužno je kada politika navlada struku.Ovom čoveku i nazovi kriznom štabu ne verujem apsolutno ništa.

  8. A kako nam nije palo na pamet da je njihov zadatak da svako daje drugacije izjave , makar i kontradiktorne, ustvari deo njihove sire strategije ispiranja i centrifuge mozgova stanovnistvu u Srbiji ?

  9. Stariji covek, vrucina, upekla zvezda, sparina, a on ne zna da li je posao ili je dosao. Jedan dan jedno, drugi dan drugo, a krajem septembra ce da zatvore skole na duze, a elidemioloska situacija ce biti katastrofalna. Za posledice, kao i do sada, niko nece odgovarati.

  10. Jedan dan jedno drugi dan drugo koriguje se.Imam utisak da je neko rekao deca moraju u skolu po svaku cenu a dr Kon ima zadatak da nas roditelje ubedi kako virusa u skolama nema a ako se slucajno pojavi bicemo krivi mi roditelji jer nismo deci ujutro dobro izmerili temparaturu ili nas je zeznuo prodavac maski uvalio nam je kopiju.
    Odlozite deci polazak nista nece promeniti u njihovom obrazovanju.

  11. Čitam izjave Kona, pa pogledam datume, pa obrnem redosled….čoveek je imao napisane izjave ali ladno pomešao cedulje, i obrnuo redosled.
    Plan je bio prvo saopštenje da su maske obavezne u školama i…a onda 2-3 dana kasnije pogoršanje situacije i obavezne su troslone maske.
    Jbg razumite ga, godine, moglo je svakom da se desi…
    Najvažnije je da narod, država, a i vlada na čelu sa precednikom ima povrenje u g.Kona, pa i pored kikseva u prvom talasu verujemo da će se u drugom talasu odgovornije ponašati, i da će na ceduljicama pisati datume ubuduće!

  12. Možda gaće da nose na glavi? Višeslojne su, pamučne i mogu da se otkuvaju u mašini.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.