U fabrici PPT Servoupravljači juče je održan zbor radnika kome su prisustvovali gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić, generalni direktor „Petoletke“ Ljubisav Panić, izvršni direktor kompanije Mirjana Stepanović Knežević i direktor PPT Servoupravljači Slobodan Dumanović. Zbor je sazvan zbog odbijanja predloga restrukturiranja na juče održanoj Skupštini PPT Servoupravljači.


Nakon uvodnog izlaganja predsednika opštine Trstenik i gradonačelnika Kruševca, usledila su pitanja radnika.

„Odbijanjem predloga Skupština je stavila ceo program privatizacije u pitanje. Mi ne možemo da nastavimo pregovore sa beloruskom kompanijom „Amkodor“ ukoliko nemamo jedinstven stav. Mislim da je do odbijanja predloga restrukturiranja došlo samo usled poremećenih međuljudskih odnosa u ovom kolektivu. Danas smo uspeli da razjasnimo sve nedoumice koje su postojale. Došli smo da porazgovaramo sa ljudima, da vidimo u čemu je problem. Nijedan investitor u Srbiji više ne sme da se izgubi. Ne smemo da čekamo 30. jun 2014. godine bez investitora i „Petoletka“ ne može da opstane sama na tržištu. Mislim da smo danas prevazišli problem sa radnicima. Jednoglasno su se na zboru izjasnili da prihvataju program restrukturiranja“, rekao je Gašić.

Predsednik Aleksić takođe je zadovoljan kako je protekao zbor i naglasio je značaj pregovora sa „Amkodorom“: „Ono što sam ja tražio na sastancima sa beloruskim partnerom jeste da se nastavi delatnost „Prve petoletke“, da ostane minimalno 600 radnika u ove tri fabrike i da nivo investicija ne bude ispod 15 miliona evra. Ono što se danas ovde događalo jeste rezultat nepotpunih informacija. Svima je lepo danas kada „Petoletka“ prima subvencije, kada ne brinu za svoje plate, ali to ne može trajati zauvek“, rekao je Aleksić.

„Došlo je do mimoilaženja u mišljenju na Skupštini PPT Servoupravljači. Skupština nije htela da prihvati program restrukturiranja. Glasao je samo samo jedan član skupštine za, jedan je bio protiv, a dva su bila uzdržana, tako da nije bilo dovoljan broj glasova akcionara za izglasavanje poruke. Mislim da to nije dobra poruka Agenciji, koja je doprinela mnogo da se te razlike prevaziđu“, rekao je predsednik Skupštine PPT Servoupravljači Zoran Rašković.

Odmah nakon zbora održana je Skupština PPT Servoupravljači na kome je jednoglasno usvojen plan restrukturiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari