Konferencija i protestna šetnja Udruženja roditelja dece stradale u saobraćaju 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Udruženje roditelja stradale dece u saobraćaju održaće konferenciju u Medija Centru, u sredu 7. juna sa početkom u 12 sati. Tema konferencije biće: „Deca nisu broj. Tražimo oštrije kazne za ubice dece u saobraćajuˮ. Nakon završene konferencije porodice će se uputiti u protestnu šetnju ka Apelacionom sudu, saopšteno je danas.

Kako je saopšteno, na konferenciji će pored roditelja iz Udruženja govoriti i predstavnik Republičke uprave saobraćajne policije. Nakon konferencije, oko 13:30 časova oko 30 porodica će se uputiti u protestnu šetnju ka Apelacionom sudu.

Kako iz Udružejna navode, ovom konferencijom žele da podsete javnost na njihove zaheve iz februara meseca kada su posetili više ministarstava i predali im predloge izmena Krivičnog Zakonika Republike Srbije i predlog izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja.

„Tražimo oštriju kaznenu politiku za počinioce teških krivičnih dela u saobraćaju, jer verujemo da samo na taj način možemo da sprečimo trend povređivanja i stradanja dece u saobraćaju. Samo u mesecu maju, desetro dece pešaka je povređeno, a jedno dete pešak je poginulo!  Protestnom šetnjom želimo da podignemo svest ljudi o katastrofalnom broju stradanja dece, ali i odraslih u saobraćaju i da ukažemo na odgovornost institucija i čitavog društva“, navodi se u saopštnju.

Smogli smo snage da se borimo za izmene zakona, jer bilo čije dete može da bude sledeće, zaključuju iz Udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari