Konferencija za medije povodom protestnog okupljanja „Za naša prava“ 8. decembra 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Konferencija za medije koju Građanske inicijative, Novi optimizam i Kuća ljudskih prava organizuju povodom protestnog okupljanja „Za naša prava“ biće održana u sredu, 8. decembra u 13 časova.

Konferencija će se održati u Kući ljudskih prava, Kneza Miloša 4 u Beogradu a govornici će biti Maja Stojanović (Građanske inicijative), Branislav Grubački (Novi Optimizam), Sonja Tošković (Beogradski centar za ljudska prava).

Na konferenciji za medije biće najavljen Skup „Za naša prava“ koje će biti održan u petak, 10. decembra na Dan ljudskih prava u Beogradu, na Platou ispred Filozofskog fakulteta.

Protestni skup se organizuje povodom Dana ljudskih prava, 10. decembra, gde će organizatori pozvati na poštovanje prava svih ljudi u ovoj zemlji koja se nalaze pod sve češćim napadima i uručiti zahvalnice svim ljudima koji se za ta prava bore u raznim oblastima (ekologija, ženska prava, zdravstvo, prava radnika i radnica, informisanje, vladavina prava i izgradnja mira).

Na istom skupu Pokret Novi Optimizam uručiće  povelju “Dušan Mitrović” za Dobar primer Novog Optimizma za 2021. godinu novinarki Jeleni Obućini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari