Konkurs Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga za novinarsku nagradu „Cvet jednakosti“ 1Foto: Promo

Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga Užice je raspisalo konkurs za novinarsku nagradu „Cvet jednakosti“.

Nagrada se dodeljuje za medijske priloge o temama invalidnosti, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, koji su objavljeni u nacionalnim, regionalnim i lokalnim štampanim i elektronskim medijima.

Prilozi bi trebalo da podstaknu pozitivne promene u stavovima ljudi, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, kao i stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Nagrade, koje podrazumevaju i novčani iznos, dodeliće se za  najbolji rad u četiri katergorije – televizija, radio, internet i štampa, a biće izabran i najbolji rad u svim kategorijama.

Učesnik konkursa može da prijavi jedan rad, objavljen od 1. januara do 31. decembra 2022. godine, a o nagradama će odlučivati žiri koga čine novinari.

Konkurs traje do 3. marta, a nagrade će se dodeliti 18. marta u Užicu, u okviru manifestacije „Kikini dani“ koja neguje sećanje na Užičanku Tijanu Kiku Petrović (1985-2013) koja je bila dugogodišnja portparolka i aktivistkinja Udruženja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari