Konstituisan novi saziv Nadzornog odbora i usvojen plan poslovanja Srbijagasa 1foto FoNet/Nenad Ðorđević

U Novom Sadu danas je održana konstitutivna sednica Nadzornog odbora Javnog preduzeća Srbijagas u novom sastavu, a usvojen je i Predlog poslovanja kompanije za narednu godinu, saopšteno je iz Srbijagasa.

Vlada Srbije je krajem oktobra donela rešenje o imenovanju predsednika Nadzornog odbora Muamera Redžovića i novih članova: Vesne Rakočević, Dejana Milijanovića, Gorana Medakovića i Veljka Miloševića.

Na sednici, kojoj su prisustvovali v.d. pomoćnika ministarke rudarstva i energetike Raša Kojčić i generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, usvojen je Predlog programa poslovanja Srbijagasa za 2022. godinu.

Ciljevi programa su veći fizički obim prometa prirodnog gasa, visok procenat naplate tekućih potraživanja, dalja racionalizacija troškova u skladu sa smernicama Vlade Srbije i nastavak investicionih i razvojnih ulaganja, sa ciljem postizanja planiranog pozitivnog finansijskog rezultata i povećanja neto dobiti u idućoj godini.

Kako se navodi, tekst Programa poslovanja za 2022. godinu biće dostavljen, putem Ministarstva rudarstva i energetike, Vladi Srbije na saglasnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari