Kontrola tržišta bebi opreme 1Foto: Pixabay/Anranias

Komisija za zaštitu konkurencije sprovela je u sredu nenajavljeni uviđaj u prostorijama privrednih društava „Keprom d.o.o.“ i „Yuglob d.o.o.“ iz Beograda jer je, kako se navodi u saopštenju,osnovano pretpostavljeno da su navedena društva, kao veliki uvoznici i distributeri opreme za bebe, zaključivala restriktivne sporazume.

Predspostavlja se da su tim sporazumima utvrđivane cene proizvoda u daljoj prodaji, čime je učinjena povreda konkurencije iz člana 10. Zakona o zaštiti konkurencije.

Nenajavljeni uviđaj, sproveden je na tri lokacije u Beogradu, pri čemu je prikupljena dokumentacija koja je od značaja za dalje postupanje Komisije.

Imajući u vidu da je ovo tržište od izuzetnog značaja za potrošače, ali i za društvo u celini, Komisija će i u narednom periodu ispitivati da li se učesnici na tržištu pridržavaju pravila konkurencije, naročito u pogledu cenovne politike.

Pored postupka ispitivanja povrede konkurencije, Komisija je pokrenula i sektorsku analizu celokupnog tržišta bebi opreme, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari