Koordinatorka banke u Nišu proneverila oko 212.000 evra 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsila D.Ć. (46) zbog sumnje da je kao koordinator u jednoj banci u tom gradu, proneverom prisvojila oko 212.000 evra, saopšteno je danas.

Osumnjičena je da je od 2010. do 2021. u više navrata vršila neovlašćene isplate i transfere sa deviznih štednih računa pet klijenata banke, falsifikujući njihove potpise na nalozima za isplatu i za prenos novca.

„Sumnja se da je izdavala fiktivne ugovore klijentima da su novac ponovo deponovali na štednju, iako je znala da u trenutku zaključenja ugovora novac ne postoji na njihovim računima, nakon čega je prisvojila isplaćeni devizni novac koji joj je poveren na radu“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je D.Ć. pribavila protivpravnu imovinsku korist od oko 212.366 evra, i tako oštetila banku u visini uvećanog navedenog iznosa za uračunatu kamatu po fiktivnim ugovorima, koja se procenjuje na oko 238.359 evra.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu za proneveru u obavljanju privredne delatnosti, biće privedena nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari