Koordinacija porodica nestalih: Niko nije odgovarao za zločin u Goraždevcu 1Fotografija sa održavanja pomena 2019. godine Foto: KoSSev

Koordinacija srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih sa prostora bivše Jugoslavije podsetila je da je danas 18. godišnjica ubistva i ranjavanja srpske dece u Goraždevcu kod Peći i „sa ogorčenjem konstatuje“ da niko nije odgovarao za taj zločin.

U saopštenju se ukazuje da su 13. avgusta 2003. godine u napadu na više desetina srpske dece koja su se kupala u Bistrici ubijeni Pantelija Dakić (12) i Ivan Jovović (19), a teško ranjeni Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12), Dragana Srbljak (13) i Đorđe Ugrenović (20).

Ističe se da ubice dece i pored obećanja tadašnjeg šefa UNMIK Harija Hokijerija da će „prevrnuti svaki kamen da ih nađu“ do danas nisu poznate, a da je tužilac EULEKS 2010. godine obustavio istragu zbog navodnog nedostatka dokaza.

U saopštenju se pozivaju međunarodni faktor na Kosovu i metohiji i nadležno pravosuđe da učini sve što je u njihovoj moći kako bi odgovorni za to delo bili kažnjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari