Kori Levandovski: Trampov apologeta

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. @Marija Stojanović
    „apologeta“
    Молим вас објасните ми шта вам значи ова реч и који је то језик ?
    Да ли се ви стидите српског језика пошто употребљавате ову потпуно непознату реч из бог зна ког језика ?
    Онда сакупите храбрости, пут под ноге и идите у „тај рај“ одакле сте узели ту реч.
    Овакво ваше „препуцавање“ страним речима гледано са стране (моје) много глупо изгледа.
    Онда зашто то радите ?

  2. Cuvaj se amerikanaca poljskog porekla !!! Levandovski ,Bzezinski,Bodanski (80tih.godina govorio da Srbiju treba svesti u „predkumanovske granice)

  3. Ako ste pročitali više od 3 knjige(a nisu od MirJam i Marijane Mateus) verovatno ste se morali sresti sa ovim izrazom, koji je sasvim adekvatno upotrebljen u tekstu.
    Apologeta izvorno znači branilac hrišćanstva, a u kontesktu-branilac lika i dela(često preterano, pa se koristi i u posprdne svrhe).
    „Čistoća“ jezika se ne brani zabranom usvajanja tuđica,kojih je svaki jezik pun, a to je tako i biće dok ljudi komuniciraju jedni sa drugima, nego razumevanjem da neka reč bolje opisuje neki pojam od one koja je u srpskom jeziku.Tako se „diže“ kulturni nivo i poboljšava razumevanje drugih naroda.
    Preporučujem „Leksikon stranih reči i izraza“ Milana Vujaklije ili odgovarajuće sajtove na internetu koji se bave tom tematikom(ima ih par i sasvim su dobri).
    To mi deluje bolje nego kenjkanje od bojazni od stradanja sprskog jezika čijem održanju ne pristupate, po mom mišljenju, na dobar način.

Ostavite komentar


Društvo

Udruženja pozvala učesnike izbora u Milanovcu da potpišu sporazum protiv rudarenja litijuma 10

Udruženja pozvala učesnike izbora u Milanovcu da potpišu sporazum protiv rudarenja litijuma

Na trgu kneza Mihaila, kod spomenika u Gornjem Milanovcu u ponedeljak, 20. maja, u 17 časova biće potpisan sporazum o zajedničkom delovanju u Skupštini opštine kojim se strane potpisnice obavezuju da će glasati javno i zastupati politiku protivljenja istražnim aktivnostima, eksploataciji i preradi litijuma, bora i pratećih metala na teritoriji optšine Gornji Milanovac, saznaje portal N1 u Ekološkom udruženju Suvoborska greda.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.