Korona ne jenjava u Boru 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Pozivajući se na podatke Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara, gradski Štab za vanredne situacije u Boru saopštio je da je evidentirano 29 novoinficiranih, da se oporavilo osam osoba i da je na teritoriji grada sada 143 aktivna slučaja virusne infekcije.

U borskoj Opštoj bolnici na kovid odeljenju je na lečenju 21 bolesnik, od kojih je 20 pozitivno na korona virus. Medicinske ekipe su tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti „Rudar“ obavile 23 prva i 11 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledana su 34 pacijenta.

U Kladovu su potvrđena dva nova slučaja zaražavanja korona virusom, a kako su se od virusne infekcije oporavila tri pacijenta i broj aktivno pozitivnih smanjen je na 61. Prema podacima kladovskog Zdravstvenog centra od početka epidemije u ovoj su opštini inficirane 1.464 osobe, do sada se oporavilo 1.345 bolesnika, a od posledica virusa preminulo 58 pacijenata.

Svaki deseti juče testirani u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja bio je pozitivan. Testirano je 30, a prisustvo virusa potvrđeno je kod tri osobe, izlečena su dva pacijenta i sada su 24 osobe aktivno zaražene korona virusom. U tercijarnim zdravstvenim ustanovama su hospitalizovana dva bolesnika, a u izolaciji se nalazi 57 osoba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari