Korona ne posustaje u Vranju: Preminula jedna osoba, 60 ih je na lečenju, a sve je više dece pozitivne na virus 1Kovid ambulanta u Vranju

Jedna osoba je preminulau protekla 24 sata, saopšteno je jutros iz Zdravstvenog centra (ZC) u Vranju. U kovid bolnici te zdravstvene ustanove hospitalizovano je 60 pacijenata, svi su pozitivni na koronavirus i imaju upalu pluća, dok je njih 34 na kiseoniku.

Istovremeno, u protekla 24 sata, 348 novih slučajeva zaražavanja korona virusom zabeleženo je u Vranju, podaci su Gradskog štaba za vanredne situacije.

ZC Vranje saopštio je da su u kovid ambulanti za decu urađena 73 antigenska testa, od čega je 47 pozitivnih. Kada je reč o Pčinjskom okrugu, na kovid je testirano 1.087 osoba, od kojih su 613 zaražene korona virusom.

Posle Vranja najviše novozaraženih imao je Bujanovac – 70. Slede Trgovište sa 42, Preševo sa 41, Surdulica sa 39, Bosilegrad sa 38 i Vladičin Han sa 35.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 508 pregleda, od čega je 251 prvi. Takođe je urađeno devet PCR i 254 antigenska testa, od čega su 203 pozitivna na koronavirus.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari