Korona se ne predaje, novi slučajevi zaražavanja u Kladovu, Majdanpeku i Negotinu 1Dom zdravlja Majdanpek Foto: J.B.K.

Kao i prethodnih nekoliko dana i juče je broj novozaraženih u majdanpečkoj opštini ispod deset. U kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek testirano je 38 osoba, a prisustvo virusa potvrđeno je kod sedam.

Od 76 aktivno pozitivnih u majdanpečkoj opštini, u kovid biolnicama je zbog teže kliničke slike hospitalizovano 12 bolesnika, a dve trećine obolelih nije primilo nijednu dozu vakcine. Kako Danas saznaje od nadležnih u Domu zdravlja Majdanpek, u četvrtom talasu je inficirano  507 osoba, izlečeno je 410, a od posledica infekcije korona virusom preminuo je 21 pacijent.

Prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo u kladovskoj opštini evidnetirano je 11 novozaraženih osoba, a kako su se od virusne infekcije oporavila tri bolesnika, aktivno pozitivna su 143 pacijenta. Od početka epidemije korona virusom u opštini Kladovo inficirana je  2.501 osoba, ozdravilo je 2.266 bolesnika, a od posledica korona virusa preminula su 92 pacijenta.

U Negotinu je prema juče objavljenim podacima registrovano 16 novoinficiranih, Kako javlja NG portal, u negotinskoj bolnici na kovid odeljenjima hospitalizovana su 33 pacijenta.

Tokom prethodnog dana jedan bolesnik je preminuo od posledica virusne infekcije, dva su hospitalizovana, a jedan otpušten na kućno lečenje. Od početka oktobra u negotinskoj opštini korona virusom su inficirane  233 osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari