Kosmajac pravosnažno oslobođen 1Foto. V. J. (arhiva)

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Dragoslava Kosmajca optužbi da je zlouoptrebio službeni položaj tako što je dvojicu geodeta podstrekavao da kao njegovu ubeleže parcelu u beogradskoj opštini Zvezdara.

Istom presudom Apelacionog suda optužbi za zloupotrebu službenog položaja oslobođeni su i geodete Drago Milidrag i Milan Rapajić. Kako se navodi na sajtu Apelacioniog suda, presudom od 11. oktobra 2018. godine odbijena je kao neosnovana žalba višeg javnog tužioca u Beogradu i potvrđena prvostepena presuda kojom su Kosmajac, Milidrag i Rapajić oslobođeni optužbi.

Apelacioni sud je u obrazloženju presude naveo da kada je u pitanju Kosmajac ostaje nejasno da li je tužilac Kosmajcu stavio na teret da je podstrekavao Milidraga da izvrši krivično delo ili pak Rapaića na pružanje pomoći Milidragu za izvršenje tog krivičnog dela.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud pravilno je postupio kada je utvrdio da Milidrag u konkretnom slučaju nije imao svojstvo službenog lica koje je nužno za izvršenje tog krivičnog dela.

Apelacioni sud je mišljenja da dovođenje Rapaića u vezu sa Milidragom i Kosmajcem i svojeručno popunjavanje, potpisivanje i podnošenje zahteva za upis prava svojine Kosmajca, te naknadno potpisivanje zapisnika o uknjižbi prava svojine prilikom njegovog preuzimanja ne predstavljaju radnje koje bi bile zabranjene. Reč je naime o uobičajenim radnjama koje preduzimaju lica koja poput Rapaića imaju agenciju koja se bavi geodezijom i koja za svoje klijente obavljaju usluge te vrste, naveo je Apelacioni sud.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari