Kosovo: Državljanin Srbije napao službeno lice u južnom delu, više napada i pretnji na severu 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Više slučajeva nasilja u porodici i nanošenja telesnih povreda registrovano je u izveštaju Kosovske policije u poslednja 24 časa za region Sever, javlja KoSSev. Policija je takođe izvestila o „napadu na službeno lice“ u južnom delu Mitrovice.

Napad na službeno lice se, prema navodima policije, dogodio juče oko 14.00. Kako se navodi u saopštenju, državljanin Srbije je uhapšen usled toga što je pokušao da napadne muškarca sa Kosova nakon verbalnog spora.

Kako navodi Kosovo Sever portal, u šturom saopštenju nema drugih detalja, već je samo označeno da je slučaj klasifikovan kao „napad na službeno lice“.

Iz policije navode da je konsultovan tužilac koji je preporučio da se osumnjičeni pusti na slobodu nakon ispitivanja, te da se pokrene redovni postupak.

Prijavljeno više slučajeva nasilja u porodici

Dva slučaja nasilja u porodici registrovana su u Zvečanu i severnom delu Mitrovice.

Iz policije navode da je juče ujutru u Zvečanu prijavljeno da je muškarac sa Kosova izvršio nasilje nad dvema žrtvama sa Kosova i da im je pretio. Predmet se istražuje u redovnom postupku, saopštava KoSSev.

Ujedno, u severnom delu Kosovske Mitrovice juče je u popodnevnim satima prijavljano da je žena fizički napala drugu ženu i muškarca, dok je bila pod dejstom alkohola i opojnih supstanci.

O slučaju je obavešten nadležni tužilac. Osumnjičenoj je određeno četrdesetosmočasovno zadržavanje.

Nekoliko slučaja nanošenja lakih telesnih povreda

U dvadesetčetvoročasovnom izveštaju kosovske policije zabeleženo je više slučajeva nanošenja lakih telesnih povreda i nasilja u porodici koji su registrovani na Severu Kosova. Lake telesne povrede prijavljene su u opštini Leposavić.

Iz policije navode da je muškarac sa Kosova povređen nakon što ga je fizički napao drugi muškarac sa Kosova. Povređenom je ukazana medicinska pomoć, slučaj se istražuje.

Isti slučaj, uz zastrašivanje, prijavljen je u severnom delu Mitrovice, odnosno u ulici Kralja Petra I. Iz policije navode da ih je žena sa Kosova obavestila da ju je sinoć oko 20.00 napala nepoznata osoba i da joj je pretila. I o ovom slučaju je obavešten tužilac, a ženi je ponuđena medicinska pomoć, navodi KoSSev.

Izvor: KoSSev

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari