Kosovska policija demantovala navode o napadu bombom na Jarinju, reč je o hicu iz vatrenog oružja 1Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV (Arhiva)

Kosovska policija demantovala je večeras navode više kosovskih medija da je na prelazu Jarinje bačena bomba i radiju Kontakt plus je potvrdila da je hicem iz vatrenog oružja pogođen kontejner koji koriste službenici granične policije i carine.

Povređenih nema, a saobraćaj i rad na prelazu odvija se bez ikakvih problema, potvrdili su iz Kosovske policije.

Kosovska policija je od graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinje u popodnevnim časovima hicem iz vatrenog oružja pogođen kontejner koji služi za službenike granične policije i carinike Republike Kosovo, navodi se u dopisu Kosovske policije.

Dodaje se da se, na osnovu prvih informacija, sumnja da je hitac došao iz pravca sela Tušnica u Srbiji i da nije prijavljeno da ima povređenih.

Rad i saobraćaj na ovom zajedničkom graničnom prelazu, koji se nalazi na teritoriji Srbije, prema sporazumu o integrisanom upravljanju granicom, nastavlja se bez ikakvih problema, stoji u odgovoru regionalne direkcije Kosovske policije u Prištini koji je poslat radiju Kontakt Plus.

Da se radi o hicu iz vatrenog oružja, a ne o bombi, portparol Kosovske policije Baki Keljani potvrdio je i u naknadnom pojašnjenju za radio Kontakt plus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari