Kosovska policija: Maloletnik pokazivao noževe drugoj deci, saslušan, noževi oduzeti 1Foto: N1/arhiva

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani izjavio je da je policiju večeras oko 17.50 sati kontaktirao muškarac iz Mikro naselja u Kosovskoj Mitrovici, koji je rekao da mu se dete uplašilo od drugog deteta koje je na igralištu imalo noževe.

„Jedan četrnaestogodišnjak, koji se nalazio u grupi dece, pokazivao je noževe drugoj grupi dece. Deca su se uplašila i otrčala kod roditelja, kada nas je jedan od njih i pozvao. Naše su jedinice odmah otišle na lice mesta. Dečaka koji je imao noževe smo u pratnji roditelja i advokata doveli u policijsku stanicu, u njihovom prisustvu ga i saslušali, oduzeli noževe i slučaj zaveli kao nedozvoljeno posedovanje oružja. Obavestili smo tužioca i ceo slučaj ide u redovnu sudsku proceduru“, rekao je Eljšani za portal Kossev.info.

Prethodno je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković u objavi na društvenoj mreži X, ranije Tviteru, naveo da je „danas oko 17.50 u naselju Mikronaselje u Кosovskoj Mitrovici došlo do napada na decu N.O. i to dok su se igrala na igralištu“.

„Lice albanske nacionalnosti izvadilo je dva noža i krenulo na srpskim mališanima, uzvikujući zastrašujuće pretnje. Deca su uspela da pobegnu u obližnju zgradu“, rekao je Petković.

On je naveo i da se radi o 16. napadu na srpsku decu od dolaska na vlast kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari