Kosovska policija: Pet policajaca povređeno prilikom pokušaja da zaustave kamion sa švercovanom robom 1Foto: N1

Kosovska policija saopštila je danas da je prilikom zaustavljanja kamiona koji je prevozio švercovanu robu u selu Jašanica, u opštini Leposavić, kamion više puta odgurnuo službeni policijski automobil, pri čemu je povredjeno pet policajaca.

Iz policije su naveli da se kamion kretao u pravcu magistralnog puta Mitrovica – Jarinje, a policija je sa dva službena automobila s upaljenim rotacionim svetlima delimično blokirala kolovoz kako bi vozaču dali signal da zaustavi kamion.

Dodaje se da je kamion velikom brzinom krenuo prema policijskim automobilima i službenicima, sa ciljem da ih udari, da je udario u službeni policijski automobil i nastavio vožnju.

Policija je, dodaje se u saopštenju, nastavila da prati kamion, uz kontinuiranu signalizaciju alarmima i svetlima, ali se on nije zaustavljao.

„U stalnim nastojanjima da ga zaustavi, vozač kamiona je po drugi put udario u policijski automobil, pri čemu je naneo povrede policajcima i pričinio je značajnu materijalnu štetu“, dodali su iz policije.

Zbog, kako su naveli, velikog rizika po njihove živote, policija je upotrebila službeno oružje, a kamion su uspeli da zaustave u selu Lažine i tom prilikom uhapsili vozača A.D. (32), koga terete za krivična dela nedozvoljen prelazak granice, krijumčarenje robe i napad na službeno lice.

Policijska akcija, kako se navodi u saopštenju, imala je za cilj predupredjenje šverca i drugih kriminalnih radnji, a prilikom pokušaja da zaustave kamion, ometala su ih i dva civilna vozila.

Osumnjičeni U.R (20), vozač automobila, pušten je u redovnom postupku, dok je švercovana roba predata Carini Kosova na dalje postupanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari