Kosovska policija počela da patrolira jezerom Gazivode 1Foto: Facebook / Dželjaj Svećlja

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjaj Svećlja potvrdio je na svom Fejsbuk profilu da kosovska policija počinje patroliranje jezerom Gazivode, koje se nalazi u opštini Zubin Potok.

„Prvi put od posle rata, nakon što je uspostavljena Jedinica za patroliranje vodom, Kosovska policija je započela sa redovnim patroliranjem granične linije između Kosova i Srbije, kao i čitavom oblašću jezera Gazivode. Sada je kontrola državnom granicom potpunija. Čestitam Kosovskoj policiji na novom uspehu“, poručio je kosovski ministar unutrašnjih poslova, preneo je KoSSev.

Svećlja je ranije ove nedelje bio na severu Kosova, u Zubinom Potoku, i to u društvu kosovskog premijera Aljbina Kurtija, kada su obišli novu bazu Kosovske policije koja je izgrađena u rejonima srpskog sela Donji Jasenovik. U rejonu drugog sela Zupče, položili su cveće povodom godišnjice osnivanja Kosovske policije, a na mestu na kojem je 2011. ubijen kosovski specijalac Enver Zumberi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Priština saopštila da u potpunosti kontroliše jezero Gazivode i istakao da bi to značilo „novo kršenje Briselskog sporazuma“.

„Danas je i njihov takozvani ministar unutrašnjih poslova saopštio da u potpunosti kontrolišu jezero Gazivode, što bi značilo novo kršenje Briselskog sporazuma, jer po Briselskom sporazumu policija na severu mora da pripada Direktoratu Sever, odnosno da Srbi moraju da budu tu“, kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari