Kosovski tužilac: Akcije se vršile uglavnom na imovini u vlasništvu Milana Radoičića 1foto BETAPHOTO (Kosovo Police via AP)

U akciji Kosovske policije koja je jutros izvršena u opštinama na Severu zaplenjeni su automobili, motocikli i čamci, prenosi Kossev saznanja albanskog portala Zakletva za pravdu, odnosno njihovih izvora u policiji.

Isti izvori navodno su potvrdili za ovaj medij i da su se danas pretresale lokacije u vlasništvu Milana Radoičića – vile, stanovi i lokali.

Specijalni tužilac Naim Abazi za Zakletva za pravdu potvrdio je potom i da se akcija Kosovske policije u petak odvijala uglavnom na imovini koja su već identifikovana kao vlasništvo osumnjičenog Milana Radoičića.

Abazi je u izjavi za ovaj medij kazao da je akcija sprovedena na zahtev Specijalnog tužilaštva i po nalogu nadležnog suda.

„Ova akcija je sprovedena po nalogu Suda, na zahtev ovog Tužilaštva na pet različitih lokacija u opštinama severnog dela Kosova. Uglavnom na imovini koja su već identifikovana kao vlasništvo osumnjičenog Milana Radoičića, a o rezultatima ili stvarima koje smo pronašli na ovim lokacijama, materijalnim dokazima i predmetima za koje smatramo da su oduzeti, obavestićemo vas na vreme kroz saopštenje portparola ovog Tužilaštva”, rekao je Abazi.

Dodao je da sada dokumentuju imovinu za koju se sumnja da je na Radoičićevo ime ili na ime trećih lica na koja je, kako se sumnja, tu imovinu preneo.

„O svemu što se tiče funkcionisanja i sprovođenja ove uredbe Kosovska policija detaljno vodi računa. Još uvek istražujemo nekretnine za koje se sumnja da su bile na njegovo ime ili na ime trećih lica na koje je preneo tu imovinu, ali ćemo vas preciznije obavestiti o njihovim rezultatima u sledećem saopštenju nakon što operacija bude u potpunosti završena“, rekao je Abazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari