Pripadnici Žandarmerije koji obezbeđuju Kazneno-popravni zavod «Zabela», zatekla je petočlanu grupu u krađi otpadnog lima sa deponije koja se nalazi unutar zatvorskog kruga. U ovoj grupi bili su: Zorica T. (39), Jasmina A. (32), Stefan N. (20), svi iz Požarevca, kao i dvoje maloletnika, stari 16 i 17 godina.

– Osumnjičeni su u zatvorski krug ušli kroz otvor ispod kapije i sa zatvorske deponije uzeli 35 kilograma otpadnog lima. U ovoj krađi osujetili su ih pripadnici Žandarmerije, koji su naišli tokom redovnog obilaska spoljašnjeg dela KPZ «Zabela» – kažu u istrazi. Zatvor «Zabela» često je na meti kradljivaca, naročito na slabije zaštićenim lokacijama, među kojima su odlagalište otpada i poljoprivredna ekonomija «Zvezda», jer su opasani samo žičanom ogradom. U martu ove godine ispod žičane ograde provukli su se Dušan S. (57), Vojkan S. (38) i Danijela P. (42), svi iz Požarevca, a potom u 25 džakova sakupili sekundarne sirovine, ukupne težine oko 400 kilograma. Napunjene džakove prebacili su preko zatvorske ograde i utovarili na špediter, ali ih je tada iznanadilo zatvorsko obezbeđenje i pozvalo policiju.

U decembru prošle godine krađu su izvršili čak i sami osuđenici, njih četvorica, koji su iskoristili pogodnosti radnog angažovanja na zatvorskoj ekonomiji. Oni su u dužem vremenskom periodu krali džakove sa stočnom hranom, prebacivali ih preko žičane ograde i prodavali ih meštanima naselja Zabela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari