Kragujevac: Besplatni udžbenici za đake prvake 1

Učenici upisani u prvi razred osnovnih škola na teritoriji Kragujevca dobiće sedmu godinu zaredom od grada besplatne udžbenike.

Komplet koji uključuje bukvar, čitanku, udžbenike za matematiku, strani jezik i prirodu i društvo, kao i prateće radne sveske i listove ove godine dobiće 1.598 đaka prvog razreda.

Prema podacima iz odluke Gradskog veća na teritoriji Kragujevca ove godine je u prvi razred upisano 1.738 učenika, a za njih 140 besplatne udžbenike platiće Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Po završetku prvog razreda udžbenici, osim radnih sveski i listova, se vraćaju školi, koja roditeljima daje pisanu potvrdu da su oni vraćeni.

Ukoliko dođe do oštećena udžbenika škola roditeljima izdaje pisano obaveštenje da su u obavezi da izvrše naknadu štete, sa naznačenom visinom sredstava koji su dužni da isplate u određenom roku u slučaju da nisu u mogućnosti da udžbenike vrate.

Po završetku školske godine direktori osnovnih škola su dužni da najkasnije do 15. jula nadležnoj gradskoj upravi dostave informacije o broju vraćenih udžbenika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari