Kragujevac: Ekonomsko osnaživanje žena kroz projekat „Ponovo snažna i važna“ 1Foto: Grad Kragujevac

Projekat „Ponovo snažna i važna“, partnerski realizuu udruženje „Putokaz“ iz Kragujevca sa udruženjem „Laris“ iz Čačka ,kao nosiocem projekta i Udruženjem žena iz Ježevice.

Udruženje „Putokaz“ iz Kragujevca počelo je u sredu, 22. decembra, realizaciju programa obuka za nezaposlene žene.

Cilj projekta je ekonomsko osnaživanje žena, kako bi se lakše zaposlile ili pokrenule sopstveni posao.

Od decembra do marta sledeće godine biće održano šest radionica na kojima će polaznice sticati znanje u oblasti komunikacija, psihosocijalne podrške, izradi biznis planova, dostupnih podsticajnih sredstava.

Poslednja će biti obuka iz digitalnog marketinga, a na kraju će pet žena dobiti opremu u vrednosti od 70 – 100.000 dinara za rad u okviru malih kućnih radionica.

Ciljna grupa projekta „Ponovo snažna i važna“ su žene iznad 45 godina, kao teže zapošljive kategorije i žene iz ruralnog područja.

„U okviru svojih strateških dokumenata grad Kragujevac posebnu pažnju posvećuje svim oblastima u skladu sa nacionalnom Strategijom i Zakonom o rodnoj ravnopravnosti, a civilni sektor predstavlja snažnu polugu i veoma dobar mehanizam sa kojim lokalna samouprava grada Kragujevca ima izuzetno saradnju“, istakla je Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Projekat su podržale  Ujedinjene nacije i to Agencija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti – faza II“ koji finansira Evropska unija.

Programske aktivnosti u Srbiji sprovodi UN Women u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, Ministarstvom za evropske integracjije, ženskim udruženjima i delegacijom EU u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari