Kragujevac: Rekonstruisana fiskulturna sala u Srednjoj stručnoj školi 1Foto: Grad Kragujeva

U Srednjoj stručnoj školi u Kragujevcu završeno je renoviranje parketa, za koje je iz gradskog budžeta izdvojeno 1,5 miliona dinara.

To je druga investicija u ovoj školi u 2022. godini, jer je pre nekoliko meseci sredstvima SPD Radnički stara rasveta zamenjena savremenim led osvetljenjem.

Prema rečima Predraga Stevovića, člana Gradskog veća za sport, ovo je treća sala u ovoj godini koja je u potpunosti rekonstruisana sredstvima iz budžeta.

– Ovo je sada jedna od najlepših sala sa mestima za sedenje koje Kragujevac ima. U narednom periodu planiramo da zamenimo košarkaške konstrukcije novim, visećim, a stare ćemo da iskoristemo za drugu lokaciju, istakao je Stevović.

Sala je prvenstveno namenjena školskom sportu i učenicima Srednje stručne škole, ali biće dostupna i košarkaškim i odbojkaškim omladinskim selekcijama SPD Radnički, što će njihove trenažne procese podići na viši nivo.

Siniša Kojić, direktor Srednje stručne škole, objasnio je da se radi o kapitalnim investicijama koje, bez podrške grada, škola ne bi mogla da realizuje.

– Zahvaljujući ovim radovima, naši učenici će imati mnogo bolje uslove za održavanje nastave. Uz podršku grada aplicirali smo i za sredstva iz Regionalnog Čelendž fonda za rekonstrukciju stare mašinske radionice u koju se više od pet decenija nije ulagalo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari