Kragujevac: Renovirana sala za fizičko u OŠ „Đura Jakšić” u čijem parketu su bile rupe, a đaci nisu imali strunjače 1Foto: Grad Kragujevac

Posle više od dvadeset godina potpuno je renovirana sala za fizičko u kragujevačkoj Osnovnoj školi „Đura Jakšić”, u kojoj je parket bio u rupama, a đaci nisu imali nijednu strunjaču, adekvatne table i koševe i opremu.

Tim povodom gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović obišli su juče ovu školu.

– Veoma je značajno da naša deca imaju normalne uslove za obrazovanje a pre svega da vode računa o zdravom duhu i zdravom telu. Obnavljanju fiskulturne sale, u kojoj se ništa nije radilo više od dve decenije raduju se i bivši đaci koji su odavno izašli iz školskih klupa – kazao je gradonačelnik Nikola Dašić.

On nije zaboravio da naglasi da su zbog loših uslova, a pre svega za bavljenje fizičkom aktivnošću, mnogi roditelji decu upisivali u druge škole.

Predrag Stevović kaže da je fiskulturna sala u OŠ „Đura Jakšić” značajna za sve građane u Bresnici, dodavši da je njena rekonstrukcija trebala da bude obavljena još mnogo ranije, ali to nije bilo tako jednostavno jer je sala bila veoma ruinirana.

– Ovakvi projekti su od opšteg značaja i za grad i za naselja i tu nećemo stati, jer svaka fiskulturna sala mora ovako da sija, bude obnovljena i sređena – poručio je Stevović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari