Ponovo pare iz budžeta za isti posao: GrO Zajedno Kragujevac povodom nove mašine za proizvodnju tartana 1Foto: GrO Zajedno Kragujevac

 

Povodom najave da će preduzeće „Šumadija” dobiti novu mašinu za proizvodnju tartana saopštenjem za javnost oglasio se danas gradski odbor stranke Zajedno u Kragujevcu.

U toku jučerašnjeg dana, Edin Đerlek, ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj i gradonačelnik Nikola Dašić, potpisali su Ugovor o investiranju u rast proizvodnje preduzeća „Šumadija d.o.o” iz Kragujevca. Vrednost ugovora je 2,6 miliona dinara i predviđena je nabavka mašine za proizvodnju tartana, navode iz GrO stranke Zajedno iz Kragujevca.

– Prošle godine u januaru član gradskog veća Predraga Stevovića izjavio je prilikom predstavljanja prve tartan kocke: „Dobra vest je da je ’Šumadija’ u kratkom roku uspela da ovlada tehnologijom, i ovo je prva tartan kocka koja je napravljena u ovom preduzeću. Izuzetno sam ponosan što sam deo ove priče, što je jedno naše preduzeće uspelo da bude pravi partner grada Kragujevca u sprovođenju jednog ovako velikog projekta”, podseća Nevena Bisić, članica Gradskog odbora kragujevačke stranke Zajedno.

Po njenim rečima „Šumadija d.o.o” zapošljava 61 radnika, među kojima je i 37 osoba sa invaliditetom.

– Zbog toga je za stranku Zajedno je jako važno da ovo preduzeće bude uspešno te će ovaj slučaj ispitati preko poslaničkih pitanja ka ministru Đerleku ali i pitanja članovima gradskog veća kao i direktorki „Šumadija d.o.o.”, obećava Nevena Bisić u svom današnjem obraćanju javnosti i medijima.

Da podsetimo, na zvaničnom sajtu Grada Kragujevca objavljena je vest da su juče, u četvrtak, 4. avgusta, minstar bez portfelja Edin Đerlek, zadužen za ravnomerni regionalni razvoj i gradonačelnik Nikola Dašić, potpisali Ugovora o investiranju u rast proizvodnje preduzeća „Šumadija d.o.o” iz Kragujevca.

Ponovo pare iz budžeta za isti posao: GrO Zajedno Kragujevac povodom nove mašine za proizvodnju tartana 2
Foto: Grad Kragujevac

Ugovorom čija je vrednost 2,6 miliona dinara predviđena je nabavka mašine za proizvodnju tartana.

Potpisivanju Ugovora u zgradi Gradske uprave, sem ministra i gradonačelnika, prisustvovali su Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport i Nenad Popović, direktor Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari