Novom mašinom proizvodiće se četiri puta više tartan podloga: Odgovor Predraga Stevovića kragujevačkom GrO Zajedno 1Foto: Grad Kragujevac

 

Povodom teksta Gradskog odbora stranke Zajedno iz Kragujevca o novoj mašini za proizvodnju tartana, po čijem mišljenju su to „duple pare za jedan isti posao”, tokom vikenda reagovao je Predrag Stevović, Gradskog veća za sport grada Kragujevca, koji je eksplicitno „prozvan” u tom tekstu.

U svom obraćanju javnosti i medijima, Stevović naglašava da „obično ne odgovara na saopštenja političkih stranaka, koja su usmerena na njegov i rad cele gradske uprave”, međutim ovoga puta oseća dužnost i odgovornost prema poslu koji za dobrobit naših građana a prema preduzeću „Šumadija doo” koje zapošljava lica sa invaliditetom, da se ovog puta javno i oglasi.

– Grad Kragujevac pokrenuo je inicijativu da preduzeće Šumadija doo sama pravi tartan podlogu, jer je njena izrada najskuplji deo izgradnje dečijih igrališta, a neophodna je za bezbednost dece. Grad je zbog toga 2021. godine subvencionisao kupovinu mašine za izradu tartan podloge koja bi zadovoljila potrebe izgradnje dečijih igrališta na području našeg Grada. Tako je preduzeće Šumadija doo po savladavanju tehnologije izradilo prvu kocku januara 2022. godine, podseća Stevović.

Po njegovim rečima, uzimajući u obzir veliki broj igrališta koje je Grad Kragujevac izgradio ili rekonstruisao, ali i njihovu nameru da pomognu unapređenju poslovanja preduzeća koje zapošljava ranjive kategorije stanovništva, ministarstvo zaduženo za ravnomerni regionalni razvoj prepoznalo je gradsku inicijativu i dalo im bespovratna sredstva od 2.6 miliona dinara za kupovinu još jedne mašine za proizvodnju tartan podloge.

– Ova podrška našem preduzeću će omogućiti da svoje poslovanje proširi na tržište van Kragujevca, jer će novom mašinom moći da proizvodi četiri puta više tartan podloga za potrebe dečijih igrališta u čitavoj Srbiji, ističe on.

Takođe, Stevović, podseća da je, nekadašnje preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Šumadija DES” danas „Šumadija doo”, grad Kragujevac 2019.godine spasao od likvidacije, i time ne samo obezbedio zaposlenima da ne ostanu bez posla, već poverenim poslovima proširio delatnost a ulaganjima unapredio proces proizvodnje, kako bi bilo ravnopravno u tržišnim uslovima konstantnog tehnološkog napretka.

– Zahvaljujući preduzeću „Šumadija doo” izgradili smo, obnovili i rekonstrisali nebrojeno dečijih igrališta, parkovskih klupica i drugog mobilijara na šetalištima, sa čime ćemo nastaviti i dalje, jer našim sugrađanima želimo da obezbedimo prijatan ambijent a deci, rekreativcima i sportistima izgradimo sportsku infrastrukturu, kako bi sa rezultatima koje klubovi i pojedinci ostvaruju, Kragujevac sačuvao status Grada sporta, po kome se uveliko prepoznaje, zaključuje Predrag Stevović u svom odgovoru GrO Zaedno.

Da podsetimo, prošlog petka, Gradski odbor stranke Zajedno iz Kragujevca, reagovaje na, dan ranije, potpisivanje Ugovor o investiranju u rast proizvodnje preduzeća „Šumadija d.o.o” Edina Đerleka, ministra bez portfelja zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj i gradonačelnika Nikole Dašića, o investiranju u rast proizvodnje preduzeća „Šumadija d.o.o” iz Kragujevca. Vrednost ugovora je 2,6 miliona dinara i predviđena je nabavka mašine za proizvodnju tartana.

– Prošle godine u januaru član gradskog veća Predraga Stevovića izjavio je prilikom predstavljanja prve tartan kocke: „Dobra vest je da je ’Šumadija’ u kratkom roku uspela da ovlada tehnologijom, i ovo je prva tartan kocka koja je napravljena u ovom preduzeću. Izuzetno sam ponosan što sam deo ove priče, što je jedno naše preduzeće uspelo da bude pravi partner grada Kragujevca u sprovođenju jednog ovako velikog projekta”, istakla je u petak, Nevena Bisić, članica Gradskog odbora kragujevačke stranke Zajedno, po čijem mišljenju su to dva puta upotrebljenje pare iz budžeta za potpuno isti posao.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari