Kragujevac sutra raspisuje javni konkurs za finansiranje projekata u kulturi 1 Foto: Milan Nikić

Javni konkurs za finansiranje projekata u oblasti kulture na teritoriji grada Kragujevca u 2022. godini biće otvoren sutra, 10. februara i objavljen na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca.

Predlagači mogu biti udruženja registrovana za obavljanje kulturne delatnosti čije je sedište na teritoriji grada Kragujevca, kao i samostalni umetnici kojima je takav status utvrđen na osnovu Zakona o kulturi i koji mogu u partnerstvima sa drugim organizacijama ili udruženjima da apliciraju.

Za finansiranje projekta u kulturi po osnovu konkursa, u budžetu Grada opredeljeno je 40 miliona dinara.

“Očekujemo nove ideje koje će pomoći da dodatno obogatimo kulturnu ponudu grada Kragujevca i koje će stvoriti novu publiku. Smatram i da smo tokom prethodnih godina imali sluha za takve ideje od kojih su neke prerasle u danas prepoznatljive festivale koji su formirali novu publiku”, kaže Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu.

Rok za podnošenje predloga projekata je 12. mart.

Oblasti koje će biti zastupljene u okviru javnog konkursa su muzičko stvaralaštvo, likovne umetnosti, primenjene umetnosti, dizajn, arhitektura, umetnička fotografija, pozorišna umetnost, filmska umetnost, narodna igra, klasičan balet, moderan ples, digitalno stvaralaštvo i multimedija, prevođenje kulturne baštine, arhivske građe, savremenog stvaralaštva u digitalnu formu, ulična umetnost, mjuzikl, pantomima.

Grad Kragujevac raspisuje konkurs za projekte u kulturi već sedam godina i prvi takav je bio realizovan 2015. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari