Kragujevac: Traži se rešenje za fekalni kolektor u naselju Uglješnica 1Foto: Grad Kragujevac

Rešavanje problema fekalnog kolektora u naselju Uglješnica trenutno je prioritet radova koji se vrše u okviru projekta “Čista Srbija” u Kragujevcu.

O tome da li je potrebno rekonstruisati ga ili izmestiti, kao i kako rešiti tehničke probleme koji se odnose na premošćavanje dela koji se nalazi ispod deponije u Jovanovcu, sa predstavnicima preduzeća koji učestvuju u ovom projektu razgovarao je zamenik gradonačelnika Kragujevca Ivica Momčilović.

– Potrebno je savladati karakteristike zemljišta koje je u tom delu potonulo, kao i pribaviti saglasnost Srbijavoda da kolektorska mreža ostane na njihovoj parceli. Ulazak u parcele fizičkih lica zahtevao bi i eksproprijaciju, što bi dodatno zakomplikovalo radove na terenu, istakao je Momčilović.

Kompanija CRBC, koja je izvođač radova, predložila je da se nova trasa rekonstruisanog fekalnog kolektora uradi sa druge strane, odnosno leve strane reke Uglješnice.

Na sastanku je dogovoreno da JKP Vodovod i kanalizacija zajedno sa kompanijom CRBC pripremi idejno rešenje i da ga dostavi projektantima na verifikaciju.

Nakon toga bi se tražila saglasnost Srbijavoda.

Radovi na realizaciji projekta “Čista Srbija” prema rečima Momčilovića, teku po planu.

Za desetak dana trebalo bi da krenu radovi u ulici Milivoja Bankovića Sićka, u naselju Beloševac, a nakon toga sledi asfaltiranje u ulici 19. oktobra u Maršiću.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari