Kragujevac: Zamenjena stolarija u školi u Resniku 1Foto: Grad Kragujevac

U okviru prve faze energetske sanacije u izvojenom odeljenju OŠ “Sreten Mladenović” u Resniku zamenjeni su vrata i prozori.

Vrednost radova je milion dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta grada.

Član Gradskog veća za obrazovanje Dušan Aleksić je najavio da će u druguj fazi energetske sanacije u školi biti urađeno grejanje sa centralnim sistemom sa kotlom na pelet.

– Ukupna vrednost tih radova biće 3,5 miliona dinara, a novac je obezbeđen preko javnog konkursa za dodelu sredstava na osnovu oportuniteta Ministarstva pravde. Novac je već na računu škole, a nakon dobijanja protivpožarne dozvole, ulazi se u postupak javne nabavke, istakao je Aleksić.

On očekuje da će u narednih mesec dana početi radovi, pa će nastavnici i učenici na početku grejene sezone imati tople učionice.

Profesorka srpskog jezika i književnosti Marija Milosavljević, rukovodilac izdvojenog odeljenja OŠ “Sreten Mladenović”, zahvalila je gradu na ulaganju i istakla da je škola neophodna za opstanak sela.

– U školu decenijama nije ulagano, a sada se već oseća razlika u temperaturi u učionicama u odnosu na prethodne godine. Raniji uslovi su uticali na to da smo imali odliv učenika koji su odlazili u gradske sredine, kaže Milosavljević.

U 2022. godini, u Resniku su urađene nove linije ulične rasvete, sanirani su atarski putevi i asfaltirana je saobraćajnica koja ovo selo povezuje sa susednim.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari