Kragujevački čelnici uneli badnjak u Skupštinu grada i čestitali Božić 1Foto: Grad Kragujevac

Tradicionalno na Badnji dan, u susret najlepšem hrišćanskom prazniku, Božiću, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić uneo je badnjak u zgradu Gradske uprave.

U prisustvu članova Gradskog veća i načelnika uprava, gradonačelnik Dašić je badnjak uneo sa predsednikom Skupštine grada Miroslavom Petrašinovićem i zamenikom Ivicom Momčilovićem.

Svojim saradnicima i svim građanima, pored zdravlja i porodične sreće, Dašić je poželeo da nastave da rade i ostvaruju još bolje rezultate, kao i da praznične dane provedu u miru i radosti sa svojim porodicama.

– Unošenje badnjaka je lep običaj koji sprovodimo i mi u gradskoj kući, i svaka porodica i svaka kuća, i podseća nas na to koliko je dom važan. Mi smo se ovde okupili kao kolege da se podsetimo na to koliko nam je naš Kragujevac važan jer to je naš dom, poručio je gradonačelnik koga sve ovo asocira na „sabornost, prijateljstvo, zajedništvo i dan u kome treba da se podsetimo šta su to prave vrednosti i da se na neki način obavežemo da ih poštujemo u narednoj godini”.

Gradonačelnik je iz Skupštine grada uputio božićnu čestitku Kragujevačanima:

– Neka radost predstojećeg praznika nadjača iskušenja sa kojima se suočavamo i ispuni duše i srca svih nas mirom, ljubavlju i dobrotom. Božić nas uči da kao i svakog drugog dana treba da pronađemo u sebi radost, optimizam i podršku za druge. Neka nas ovaj najradosniji praznik podseti i pozove na sabornost i ujedinjenje, jer samo čvrsto oslonjeni na hrišćanske vrednosti možemo graditi bolje i pravednije društvo, poželeo je Dašić sugrađanaima sa pozdravom – Mir Božiji – Hristos se rodi.

Kragujevački čelnici uneli badnjak u Skupštinu grada i čestitali Božić 2
Foto: Grad Kragujevac

Tradicionalnim pozdravom Mir Božiji – Hristos se rodi božićnom čestitanju pridružio se i Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada Kragujevca.

– Dragi sugrađani, ovim prazničnim danima koji nas podsećaju na okupljanje, zajedništvo, solidarnost, praštanje i pomirenje, želim da Božićno svetlo obasja svakog od nas istinom i dobrotom. Neka nam praznik Hristovog rođenja na putu iskušenja i izazova bude putokaz, gde i kako da pronađemo radost, utehu i smisao, izvor nade i sigurnosti, čestitao je Petrašinović Božić Kragujevčanima.

Više vesti iz ovog grada čitajete na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari