Kragujevački saobraćajci se zanovili opremom vrednom milion dinara od naplaćenih kazni i prekršaja 1Foto: Grad Kragujevac

 

Opremu i materijal namenjene za unapređenje rada saobraćajne policije koju je grad Kragujevac nabavio iz sredstava naplaćenih novčanih kazni i prestupa predviđenih propisima o bezbednosti saobraćaja, gradonačelnik Nikola Dašić u prisustvu načelnika Policijske uprave Kragujevac Vladimira Šebeka i njihovih saradnika, uručio je danas Odeljenju saobraćajne policije.

Izražavajući zadovoljstvo što je grad u prilici da doprinese stvaranju boljih uslova za rad saobraćajne policije koje su značajne sa apekta bezbednosti u saobraćaju, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je istakao da je saradnja sa Policijskom upravom i do sada bila dobra ali da je moguće da se i dalje razvija.

– Pre svega, to se odnosi na dalje ulaganje u prevenciju i sprečavanje saobraćajnih prekršaja, kamere u saobraćaju ili drugo za automatsku evidenciju i prekršaj, kazao je gradonačelnik Dašić, po kome je „zajednički cilj i interes bezbednost naših građana”.

Da je reč je o skupoj i kvalitetnoj opremi uz pomoć koje će rad saobraćajnih policijskih službenika biti olakšan, potvrdio je i Dragan Tomić, načelnik Odeljenja saobraćajne policije koji se u ime Policijske uprave i svih policijskih službenika u Kragujevcu zahvalio lokalnoj samoupravi.

– Kao prioritetan zadatak PU u Kragujevcu i Odeljenja saobraćajne policije je pre svega bezbednost svih građana na području grada. Oprema koja nam je donirana iz sredstava lokalne samouprave umnogome će nam pomoći u ostvarivanju tog cilja, kazao je Tomić, i istakao da će saobraćajna policija nastaviti sa redovnim i pojačanim kontrolama saobraćaja u cilju poboljšanja stanja bezbednosti u gradu.

I po njegovim rečima ova donacija je rezultat dobre saradnje lokalne samouprave i Policijske uprave, Odeljenja saobraćajne policije u prethodnom periodu i on je siguran „da će kao takva da se nastavi i ubuduće”.

Opremu u vrednosti blizu milion dinara, koja je danas uručena kragujevačkoj saobraćajnoj policiji čine alkometri sa kompletnom opremom za saobraćajnu policiju, set za vršenje uviđaja saobraćajnih nezgoda, dodatna oprema za uzorkovanja PAS testiranja, računar i multifunkcionalni štampač.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari