Sednica Skupštine Kraljeva u petak nije održana jer nisu došli odbornici opozicije, a vladajuća koalicija nije imala kvorum.

U Kraljevu su na vlasti SRS, DSS, NS i SPS. Na dnevnom redu sednice bilo je i usvajanje predloga Komisije za nagrade i priznanja dobitnika o dodeli najviših priznanja Kraljeva istaknutim pojedincima i kolektivima.

Prema predlogu Komisije diplomu zaslužnog građanina trebalo je da dobiju Milutin Vukosavljević, komandant dobrovoljnih vatrogasaca Srbije, estradni umetnik Predrag ŽivkovićTozovac i oficir Vojske Srbije Darko Nikolić. Oktobarska nagrada Kraljeva trebalo je posthumno da bude uručena muzičaru Lazaru Ristovskom. Šef odborničke grupe DS Vukomir Mitrovićoptužio je na konferenciji za novinare odbornika opozicionih stranaka (Pokret za evropsku Srbiju i Pokret za Kraljevo) vladajuću koaliciju da je „na nelegitimnoj sednici pokušala da dodeli značajna priznanja Kraljeva“. Nagrade i priznanja grada Kraljeva trebalo je da budu uručena na dan grada, 7. oktobra. Sednica Skupštine Kraljeva odložena je za 10. oktobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari