Kraljevo: Nedelja završena sa više od 150 novoobolelih dnevno 1Foto: Z. Nikolić

Pre sedam dana u nedelju 14.marta, Zavod za javno zdravlje Kraljevo je u svom redovnom dnevnom Izveštaju koji se distribuira preko gradskog Štaba za vanredne situacije, javnosti saopštio da je ukupan broj zaraženih virusom SARSCoV-2 na teritoriji grada Kraljeva, od početka marta, dostigao broj od 14.457 zaraženih što je skoro 14 odsto ukupne populacije grada, a broj preminulih je tada, bio 242.

Danas sedam dana kasnije, te brojke suna žalost drastično promenjene posebno broj novozaraženih jer se u Kraljevu stiglo do brojke od 15.507 ili za 1050 novih slučajeva više što je,uvećanje od 150 novih slučajeva na dnevnom nivou.

I ona, najtragičnija, brojka preminulih, povećana je za 17 smrtnih slučajeva u sedmici za nama i sa današnjim danom stigli smo do 259 preminulih u Kraljevu od početka marta 2020 godine.

Ako se nastave ovakvi trendovi jasno je da se bližimo neslavnom rekordu iz decembra prošle godine tokom koga su,u Kraljevu, registrovana 4.856 novih slučajeva zaražavanja i čak 73 smrtna ishoda zbog posledica virusa korone.

Okupljanje bez govornika i organizatora

Juče se na centralnom gradskom trgu u Kraljevu okupilo nekoliko desetina građana koji su želeli da iskažu svoj protest protiv mera Kriznog štaba koje neke od privrednih delatnosti dovode u neravnopravan položaj u odnosu na one kojima je omogućeno da dalje rade i u vreme sprovođenja donetih mera.Među protestantima je bilo muzičara,ugostitelja, frizera,vlasnika butika, turističkih agencija….

Skup je očigledno, zakazan preko društvenih mreža ali okupljenima se niko nije obratio nisu saopšteni nikakvi zahtevi pa je sve završeno zajedničkom šetnjom centralnom ulicom Kraljeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari