Kraljevo: Uhapšeno troje zbog malverzacija sa vozačkim ispitima 1Foto: D. Majstorović

Policija je, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, uhapsila tri osobe i podnela krivične prijave protiv dve osobe osumnjičene da su u overavali zapisnike o navodno položenim ispitima za vožnju.

Oni si i sačinjavali zapisnike o položenim ispitima iz prve pomoći iako kandidati nisu ni prisustvovali, čime su zloupotrebili službeni položaj.

Uhapšeni su P.S. (1974), odgovorno lice srednje Tehničke škole Trstenik, M. I. A. (1964), odgovorno lice Doma zdravlja u Novom Pazaru i I. D. (1974), zaposlen u Domu zdravlja Novi Pazar, dok su krivične prijave podnete protiv 65-godišnjeg i 43-godišnjeg muškarca, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Кako se sumnja P.S. i 65-godišnji muškarac, bivši zaposleni u Visokoj tehničkoj mašinskoj školi strukovnih studija u Trsteniku, su u periodu od septembra 2018. do juna 2019, potpisivali i overavali zapisnike o navodno položenim ispitima za B i C kategoriju kandidatima Saobraćajne škole Trstenik iako kandidati nisu ni prisustvovali ispitima.

Osumnjičeni M. I. A, I. D, kao i 43-godišnji muškarac koji je zaposlen u Domu zdravlja Novi Pazar su, kako se sumnja, od maja 2018. do jula 2019, sačinjavali zapisnike o polaganju ispita iz prve pomoći i izdavali potvrde o položenom ispitu iz prve pomoći za 200 kandidata u kojima su unosili neistinit sadržaj da je ispit održan i da su ga kandidati položili, iako kandidati nisu ni prisustvovali obuci i ispitu.

Osumnjičenima P.S, M.I.A. i I. D. je određen pritvor do 30 dana.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Kraljevo: Uhapšeno troje zbog malverzacija sa vozačkim ispitima”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.