Kreni - Promeni: Pravna zaštita i refundiranje prekršajnih kazni progonjenim građanima 1Foto: Kristina Bondžulić

Inicijativa „Kreni – Promeni“ saopštila je danas da je organizovala sakupljanje donacija građana kako bi onima koji budu prekršajno kažnjeni zbog učešća na protestima, a nisu u mogućnosti da plate kaznu, kazna bila i refundirana.

„Građani koji trpe posledice treba jave na mejl adresu [email protected], kako bi svima obezbedili adekvatnu pravnu zaštitu i advokate. Takođe, dugujemo zahvalnost više od 50 advokata širom Srbije koji su ponudili svoje usluge besplatno, kako bi zastupali sve građane koji se odluče za ulazak u prekršajne postupke“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje „danas je zahvaljujući pritisku građana i pomoći sjajnih advokata došlo do osobađanja Dragana Milovanovića Crnog iz Šapca, kao i Dejana Jovanovića iz Lazarevca“.

„U ovakvim borbama moramo ostati dosledni i solidarni, jedino tako se možemo izboriti za krajnji cilj, a to je ispunjenje sva tri zahteva – oslobađanje svih uhapšenih, izmena Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i povlačenje Zakona o eksproprijaciji, u suprotnom dolazi do još obimnije blokade 4. decembra u 14.00 sati“, navodi „Kreni – promeni“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari