Kreni-Promeni: Vučićeva najobičnija prevara da je ukidanjem rijalitija ispunjen zahtev 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Pokret „Kreni-promeni“ saopštio je da je „najobičnija prevara današnja izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je ukidanjem rijalitija na PINK-u ispunjen jedan od zahteva protesta“.

„Reč je o rijalitiju Zadruga koji se isticao promovisanjem nasilja, ali koji se sada redovno završava kako je i planirano. Ono što je potrebno uraditi jeste ograničavanje rijalitija zakonskim putem, a ne nekakvim privatnim dogovorom ‘na reč’ sa Željkom Mitrovićem“, naveo je ovaj pokret.

Iz „Kreni-Promeni“ podsećaju da se „u skupštini Srbije već četiri godine nalazi predlog zakona kojim se traži ograničavanje rijaliti programa i uvođenje pola sata kulturnog programa za decu i pola sata programa za maloletnike, čime se deci i adolescentima ističu pozitivne vrednosti“.

„Taj predlog zakona koji je putem narodne inicijative podnelo preko 36.000 građana možemo, kao zvanični predlagači modifikovati, s obzirom da su se promenile okolnosti od njegovog podnešenja, ali ukidanje rijalitija putem zakona je jedini ustavni i pravni put“, poručili su iz ove organizacije.

Govoreći na obeležavanju Dana ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, Vučić je rekao da je „konkretan zahtev (sa protesta) bio rijaliti“.

„Od srede, četvrtka nemamo rijaliti na Pink-u, jer je, na moju molbu mimo zakonskih osnova, vlasnik televizije Pink doneo odluku da to ukine“, rekao je Vučić
Vlasnik televizije Pink Željko Mitrović najavio je 26. maja da će u narednih 10 dana ukinuti rijaliti program „Zadruga“ na toj televiziji, na preporuku predsednika Srbije Aleksandra Vučića. On je na svom nalogu na Tviteru napisao da je procena predsednika države važnija od interesa televizije Pink i njegovog ličnog interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari