KRIK: Suđenje inspektorima SBPOK i BIA zbog pokušaja iznude još nije zakazano 1Viši sud u Požarevcu Foto: M. Veljković

Suđenje bivšem inspektoru SBPOK-a Božidaru Stoliću i pripadniku BIA Mlađenu Klikovcu zbog pokušaja iznude još nije zakazano u Višem sudu u Požarevcu jer se sudija žalila da joj je predmet dodeljen preko reda, saznaje KRIK.

O sudijinom prigovoru treba da odluči Apelacioni sud u Kragujevcu. Stoliću se već sudi da je kriminalnoj grupi Veljka Belivuka odavao poverljive policijske informacije.

Suđenje Stoliću i Klikovcu po optužbama da su Slađanu Konstantinoviću, kriminalcu povezanim sa zemunskim klanom, pomagali da zastraši čoveka i iznudi od njega motel „Gornjak“ koji poseduje i dalje nije zakazano, navodi portal.

Predmet je sredinom marta, nakon što je optužnica postala pravosnažna, trebalo da bude dodeljen sudiji koji zatim ima rok od 30 dana da zakaže suđenje. To se, međutim, nije desilo.

Slučaj je, kako saznaje Krik.rs, tek prošle nedelje dodeljen sudiji Gordani Vidojković, ali je ona uložila prigovor predsedniku Apelacionog suda u Kragujevcu, smatrajući da predmet nije trebalo da dobije ona. Sudija Vidojković smatra da nije ispoštovan redosled dodele slučajeva, odnosno da joj je preko reda dodeljeno da sudi u ovom postupku.

Predsednik kragujevačkog Apelacionog suda Aleksandar Blanuša još nije odlučio o njenom prigovoru.

Stolić, Klikovac i Konstantinović uhapšeni su krajem septembra prošle godine zbog sumnje da su tog meseca nekoliko puta bili u motelu „Gornjak“ i pretnjama pokušali da nateraju njegovog vlasnika Radišu Bainovića da im proda motel po ceni višestruko nižoj od realne.

Optužnica do koje su došli novinari KRIK-a pokazuje da su optuženi zloupotrebljavali to što su zaposleni u službama bezbednosti da zaplaše Bainovića i stvore utisak da država i policija stoje iza preuzimanja motela.

Sva trojica su na saslušanju negirala optužbe.

Konstantinović je tvrdio da se radi o običnoj kupovini, kao i da Stolić i Klikovac nisu znali ništa o pregovorima o preuzimanju motela iako su prisustvovali sastancima. Stolić je naveo da je putovao, obilazio manastire i da uopšte nije znao šta je tema Konstantinovićevog sastanka sa Bainovićem, a kamoli da je u njima učestvovao. Sličnu odbranu izneo je i Klikovac, navodi Krik.rs.

U vreme kada je navodno učestvovao u pokušaju iznude Stolić je već bio suspendovan sa mesta inspektora SBPOK-a jer se protiv njega vodio postupak zbog sumnje da je grupi Veljka Belivuka optuženoj za pet ubistava odavao poverljive informacije iz policije i za to dobijao novac.

Tužilaštvo tvrdi da je Stolić, između ostalog, Belivukove saradnike obaveštavao o dokazima koje je policija pronalazila u kući u Ritopeku i šta su Belivuk i njegov najbliži saradnik Marko Miljković ispričali u policiji nakon hapšenja. On je na suđenju negirao krivicu navodeći da mu je smešteno jer se zamerio nadređenom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari