Kritičare pretvaraju u protivnike Srbije 

Ne smiruju se reagovanje na istragu Uprave za sprečavanje pranja novca protiv 20 pojedinaca i 37 organizacija i udruženja za pranje novca i finansiranje terorizma

Ostavite komentar


  1. Osnivanje NVO se pokazao kao vrloooo unosan biznis. To je jedna od tvorevina “ Zapadne“ demokratije koju su ovdašnji „borci za evropske vrednosti“ čvrsto prigrlili i od toga napravili instrument za naplatu najčešće političkih ucena.

    1. To se da lako rešiti, uvesti porez na prihode svim NVO.
      Ako vec treba da postoje treba i da plate. Znam sportske klubove (karate) koji su registrovani kao NVO da bi izbegli plaćanje poreza.

      1. NVO su uglavnom NEPROFITNE organizacije, pa tako ova o porezu para u vodu. Drugo, ako ima onih koje prihoduju, treba da plate porez u zavisnosti od visine prihoda, ali tek kada SPC počne da plaća porez jer je i ona registrovana kao NVO. Prihodi crkve su enormni, a dinar poreza ne plaća.NVO imaju najtransparentnije poslovanje u Srbiji, jer svaki dinar mora da se opravda kroz izveštaj donatoru, bilo ko da je on! O tome koliko banke kontrolišu njihove račune, neću ni da pričam. Ne razumem zašto se ljudi u Srbiji plaše NVO sektora, čak ga i mrze. Mislim da razlog leži u činjenici da o tome ne znaju ništa ili vrlo malo, kao i da su im „isprani mozgovi“ od strane nedomkratskih vlasti.

      2. Kada verske organizacije (npr. SPC) budu počele da plaćaju porez onda to isto treba uvesti i svim NVO (koje ostvaruju profit, crkve su itekako profitabilne). U svakom slučaju država treba svima da dozvoli slobodu rada i govora.

  2. Poštovani novinari,
    istražite koliko novca su iz inostranstva primile NVO i glasila bliskih režimu
    I to može biti predmet istrage pranja novca i finansiranja terorizma.

      1. Zašto ne osnujete i vi NVO, to može svako, pa da vidite koliko ćete i kako zarađivati.

        1. Neće mnogo, naravno. U nvo sektoru samo vrh piramide uzima solidnu kintu, ostali se nadaju.

      2. Termin „neprofitna“ znači da je namera organizacije da ne pravi profit za privatnu dobit!

  3. Putin, Orban, Vucic, Erdogan- „kriva“ koja jos nije „zaravnjena“! Moskva, Pesta, Beograd, Istambul- „kriva“ kao bumerang! Rusija, Ugarska, Srbija, Turska- „kriva“ koja je kao bumerang okrenuta ka Evropi.

    1. Vucicu nije mesto u toj ekipi, jer ostala trojica imaju anti-MMF stavove. Ti rezimi su stabilokratije , dok je nas kleptokratija. Vucicevi ‘pajtosi’ su Porosenko, (bivsi) Gruevski, Edi Rama….i drugi pro-MMF pioni.

  4. Priče za malu decu narod dobro zna ko šta radi i ko koga finansira, tako je bilo za vreme Miloševića i posle toga istina izašla na videlo.

  5. Ne, kriticare pretvaraju u smrtne neprijatelje i to nesmetano rade vec 8 godina. Bolesnici

    1. imas pravo Srbine, na zalost ovo sve zajedno nije narod, nego dijagnoza sto bi reko Radovan 3. Nenormalna vlast, a jos nenormalnoja opozicija…Pa u Srbiji su skoro svi mediji finansirani iz Amerike, uzmi po pogledaj osnivace..a delatnost nvo je dobro poznata jos iz perioda bombardovanja, a i danas kad nam objasnjavaju da je radijum lekovit..ne bih dalje, ne prihvatam ovakvu vlas, ali jos manje prodanu i placenu opoziciju, tako da ocekujem da neko zdravo tkivo nacije izbaci coveka bez `pedigrea` ali i bez `kajmaka` za koga cemo moci da glasamo protiv nedrzavotvorne vlasti, uz bozju pomoc jer znamo vrlo dobro sta nam i nemci i ameri misle!! dakle, i ovaj clanak je zamena teza, nije sumnja da neko finansira terorizam, nego je pitanje ko finansira medijske lazi i prevare, koje ni jedan normalan ne moze da demantuje!?!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.