Krivična prijava protiv Brnabić zbog nečinjenja u "katastrofalnoj epidemijskoj situaciji" 1Foto: FoNet/Vlada Srbije

Pre tri dana podneo sam Javnom tužilaštvu u Beogradu krivične prijave protiv Brnabićeve, zbog svog nečinjenja, naročito u poslednjih nekoliko nedelja, u vezi s katastrofalnom epidemijskom situacijom, što je dovelo do umiranja više od 1.000 osoba i zaražavanja preko 200.000 na mesečnom nivou. Prijavu sam podneo i protiv Ružića zbog pokušaja uništavanja zdravlja naše dece u školama, piše u autorkom tekstu profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu Slobodan Marinković.

„Jednostavno, glavni politički krivci za ovu katastrofalnu epidemijsku situaciju, sa ovolikim brojem žrtava, moraju odgovarati pred licem pravde. Drugi krivci, tj. nevakcinisani, nedeljama plaćaju krvavi danak, i to svakog sata! Inače, Brnabićeva i njeni političari nikada nisu izradili plan za animiranje i stimulisanje ovih osoba da se vakcinišu! Naknadne izjave Brnabićeve i Ružića uverile su me da sam bio potpuno u pravu što sam protiv njih podneo krivične prijave. Naime, prema rečima Brnabićeve, koje sam čuo preko Radio Beograda 1. oktobra, ona odbija uvođenje oštrijih protivepidemijskih mera, već isključivo zahteva vakcinaciju onih koji još nisu imunizovani, iako je dotična potpuni nestručnjak u oblasti medicine“, navodi Marinković.

„Drugim rečima, ako ovi neće da se vakcinišu, neka se zaraze i pocrkaju, a to je oko 2,5 miliona neimunizovanih ljudi, ne spominjući pritom činjenicu da su počele da stradaju od opasnog delta soja i vakcinisane osobe (već ih je oko 20 odsto!) i deca u školama (navodno 1,8 odsto), a tu je i bar 10 odsto bolesnika od drugih, najtežih, oboljenja, koji će umreti jer za njihovo lečenje nema mesta u bolnicama! Njoj se istog dana pridružio Ružić svojom izjavom da neće zatvarati škole, odnosno neće preći na onlajn nastavu (osim izuzetaka), bez obzira na apokaliptične razmere epidemije, uz „obrazloženje“ da „virus dolazi spolja!“, piše Marinković.

Prema njegovim rečima, to znači da je Ružić uporan u svojoj ranijoj nameri da nastradaju svi srednjoškolci koji se nisu vakcinisali (ali i većina onih koji su primili vakcinu!), kao i deca mlađa od 12 godina, za čiju vakcinaciju nije ni doneta odluka.

„Ovo su najmonstruoznije izjave koje sam ikada čuo!!! One nedvosmisleno pokazuju nameru Brnabićeve i Ružića da se, preko nekontrolisane epidemije, zarazi ili umre više od polovine stanovnika Srbije (kad se nevakcinisanima pridoda stotine hiljada dece, ali i 20% vakcinisanih)! Ni reči o planskom stimulisanju nevakcinisanih, a naročito adolescenata u školama! Dakle, Brnabićeva i Ružić su namerno sveli stanovnike ove države na nivo Darvinove prirodne selekcije, tj. biološke zakonitosti koja važi za životinje Istovremeno, ovakva namera nestručnih političara da se produži nekontrolisana epidemija predstavlja težak udarac za preko 1.000 lekara koji se 24 sata dnevno žestoko bore u kovid centrima kako bi spasli živote ogromnog broja zaraženih pacijenata! Mnogi od tih lekara uskoro neće izdržati ovakav napor ni fizički ni psihički. Ili će dati otkaz i otići u inostranstvo ili će završiti karijeru uz lekove protiv teške depresije zbog toliko slučajeva smrtnih ishoda koje gledaju svakog dana – i zbog rizikovanja sopstvenih života“, ističe Marinković.

On je najavio da će pocepati svoju doktorsku diplomu „ukoliko se moje kolege u Kriznom štabu hitno, decidirano i javno ne ograde od ovakvih izjava i namera Brnabićeve i Ružića da se narod prepusti nekontrolisanom delovanju virusa“.

Isto je zatražio i od Sindikata nastavnika i saveta roditelja u školama Srbije, a roditelje zamolio „da više ne šalju decu u škole koje su postale izvor zaraze kovidom i opasnost po zdravlje i život njihove dece, ali i samih nastavnika“.

Od Brnabić i Ružića zatražio je da „hitno podnesu ostavke“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.